• Business

    Μαρινόπουλος- Τραπεζίτες- Σκλαβενίτης. Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη αργά χθες το βράδυ


    Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα για το μέλλον της Μαρινόπουλος με την συμμέτοχη των ενδιαφερόμενων μερών δηλαδή της στελεχών της εταιρίας, των τραπεζιτών και κορυφαίων αξιωματούχων του Σκλαβενίτη. Αν και δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις εν τουτοις συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ανάληψη μέρους της εταιρίας από τον Μάκη Σκλαβενίτη. Ένα άλλο σενάριο που συζητήθηκε είναι το κλείσιμο της εταιρίας και το μοίρασμα των καταστημάτων της σε  3 η και περισσότερες αλυσίδες. Αυτό είναι το σενάριο που θέλουν περισσότερο και οι ανταγωνιστές της Μονόπολος.  Κάτι τέτοιο όμως προβλέπει απολύσεις τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων από περίπου 12.500 που έχει σήμερα η εταιρία. Παρόμοιο σενάριο είχε περιγράψει προ ημερών το mononews.gr

    Χθες το απόγευμα πάντως η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζονταν ότι:

    Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, την 1η Ιουλίου 2016, η οποία επιτρέπει την ένταξη της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι διεξάγει ήδη συζητήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

    Οπως αναφέρει η Μαρινόπουλος, «πραγματοποιούμε κάθε δυνατή προσπάθεια και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη μιας θετικής λύσης το συντομότερο δυνατόν. Στόχος μας είναι η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τη διευθέτηση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

    Σημειώνεται ότι τα καταστήματα Μαρινόπουλος συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους εργαζομένους και τους προμηθευτές για τη στήριξη τους.

    Θα επανέλθουμε με σχετικές ενημερώσεις βάσει των εξελίξεων εντός των επόμενων ημερών.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/pii-theloun-ti-lisi-atlantik-ke-ston-marinopoulo/57420

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-4-senaria-gia-tin-marinopoulos/58541



    ΣΧΟΛΙΑ