• Business

    Μαρία Αγγελικούση: Η επιδραστικότερη όλων για το 2022 – Λίστα mononews100

    • NewsRoom

    ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ


    Στην κορυφαία θέση της λίστας του mononews100 με τους 100 Επιδραστικότερους Έλληνες του 2022 βρίσκεται η Μαρία Αγγελικούση.

    Με βάση τα γεγονότα και τις εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε, η «θαλασσοκράτειρα» Μαρία Αγγελικούση ήταν εκείνη που ξεχώρισε και δικαιωματικά κέρδισε τον τίτλο της Επιδραστικότερης Ελληνίδας.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Ελληνίδα πλοιοκτήτρια με όρους χωρητικότητας του στόλου, η οποία παραμένει υπέρμαχος της ιδιωτικής και ανθρωποκεντρικής κουλτούρας του ναυτιλιακού κολοσσού, που η ίδια διοικεί με πυγμή και εξαιρετική επιτυχία.

    Έχοντας μάλιστα εκλεγεί την περσινή χρονιά και στο Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό ψήφων συνέχισε και πέρσι τις κινήσεις αναδιάρθρωσης του στόλου της.

    Ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περσινή χρονιά ήταν η ιστορικού χαρακτήρα ναύλωση που πέτυχε, εκμεταλλευόμενη την άνοδο των τιμών της ναυλαγοράς.

    Το 2022 η δυναμική πλοιοκτήτρια διακρίθηκε και επαινέθηκε από διεθνείς παράγοντες, για τη δημόσια δήλωσή της ότι «τα πλοία της δεν θα μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο και δεν θα παραβιάσουν τις κυρώσεις».

    Η Μαρία Αγγελικούση ξεχώρισε και για τέσσερα ακόμη ρεκόρ: ο όμιλος της διαθέτει τα περισσότερα ποντοπόρα πλοία με ελληνική σημαία, ναυπηγεί 16 πλοία, απασχολεί τους περισσότερους Έλληνες ναυτικούς, και το σημαντικότερο, απασχολεί ετησίως στα πλοία συνολικά 1.200 δόκιμους πλοιάρχους και μηχανικούς.

    Τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησε στη δωρεά του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων στους εργαζόμενους του ναυπηγείου DSME της Νότιας Κορέας στη μνήμη του πατέρα της Ιωάννη Αγγελικούση που πέθανε τον Απρίλιο του 2021.

    Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε ως μια χειρονομία καλής θέλησης από την Angelicoussis Shipping Group. Μια έκφραση ευγνωμοσύνης προς όλους τους εργαζομένους της DSME που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις στα ναυπηγικά προγράμματα και να παραδοθούν έγκαιρα τα πλοία του ομίλου.

    Έντονη είναι και η φιλανθρωπική δράση της. Σπούδασε γιατρός και άσκησε το επάγγελμα για οκτώ χρόνια, πριν αποφασίσει να ενταχθεί στον οικογενειακό ναυτιλιακό όμιλο. Τον οποίο και διοικεί από το εντυπωσιακό Μέγαρο της Angelicoussis, που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο στην Καλλιθέα, δίπλα στο Ωνάσειο.

    Δείτε τη λίστα με τα πιο επιδραστικά πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ