• Business

    Μάρι Δασκαλαντωνάκη στο mononews: Στη Grecotel θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Η CEO του ομίλου Grecotel, Μάρι Δασκαλαντωνάκη

    Η CEO του ομίλου Grecotel, Μάρι Δασκαλαντωνάκη


    Ονειρευόμαστε το καλοκαίρι του 2021 να επιστρέψουμε στις διακοπές που αγαπάμε. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας, να συνεισφέρουμε με απασχόληση στον τόπο και υπεραξία στην ελληνική οικονομία, λέει στο mononews.gr η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ξενοδοχειακού Ομίλου Grecotel Hotels & Resorts, που είναι ο μεγαλύτερος της χώρας.

    Η Grecotel με portfolio που περιλαμβάνει 40 ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων πάνω στη θάλασσα σε περιζήτητους προορισμούς και κοντά στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας, έχει ήδη ανοίξει για φέτος 25 ξενοδοχεία, σε Σούνιο, Μύκονο, Κρήτη, Κέρκυρα, Πελοπόννησο, Κω, Ρόδο και ηπειρωτική Ελλάδα με προνομιακές προτάσεις διακοπών και λειτουργία «Stay Safe Protocol» για ασφαλές κι ελεύθερο καλοκαίρι.

    Και όπως λέει χαρακτηριστικά η κα Δασκαλαντωνάκη: Στην Ελλάδα έχουμε πλέον το καλύτερο τουριστικό προϊόν της Ευρώπης. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας έχουν εργαστεί πιο σκληρά από ποτέ, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ασφαλή διακίνηση των πολιτών και τις διακοπές τους.

    Αναφερόμενη στις αγορές προέλευσης των τουριστών σημειώνει «η Γερμανία μας εμπιστεύτηκε και ξεκίνησε δυνατά με πτήσεις από πολλά αεροδρόμια. Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης: Βέλγιο, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ελβετία και άλλες το ίδιο, και τους ευχαριστούμε. Έχουμε ανοίξει την αγκαλιά μας στη Ρωσία κι ελπίζουμε στη βούληση των κυβερνήσεων, ώστε να ξεκλειδώσει η τρίτη πιο σημαντική αγορά για τη χώρα μας».

    Να σημειωθεί ότι οι Ελληνες ξενοδόχοι τις τελευταίες μέρες μετά τις ανακοινώσεις του κ. Τζόνσον είδαν μεγάλη εισροή κρατήσεων από τη βρετανική αγορά, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για φέτος.

    «Στον Όμιλο Grecotel, πρωτοπόρο και ηγέτη του ελληνικού τουρισμού, έχουμε μια πρόκληση: να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε φιλοξενία με ποιότητα και μεράκι, στεκόμενοι στο ύψος της 45χρονης ιστορίας μας» συνεχίζει η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη και δεν παραλείπει να αναφερθεί στη συμπεριφορά της χώρας πέρυσι, το δύσκολο 2020, σημειώνοντας πως:

    «Στο καλοκαίρι της ανασφάλειας, με στρατηγική, στόχευση και άρτια προετοιμασία λειτουργήσαμε 15 ξενοδοχεία, φιλοξενήσαμε 50.000 ανθρώπους και τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης δεν είχαμε κανένα κρούσμα Covid-19.

    »Το οφείλαμε στους χιλιάδες πελάτες που μας εμπιστεύτηκαν και στους εργαζομένους μας. Τους ευχαριστούμε.

    Όπως λέει: Το 2020 αποτέλεσε μια πρωτοφανή χρονιά, όχι μόνο για τον Τουρισμό της χώρας μας αλλά και για το παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι. Η Grecotel, διαχειρίστηκε εξαιρετικά τις ιδιαίτερες και τόσο δύσκολες συνθήκες, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη για μια καλύτερη σεζόν το 2021. Ο Όμιλος ήταν η πρώτη αλυσίδα στην Ελλάδα και μια από τις τρεις στην Ευρώπη που ανακοίνωσε, ήδη από τις 15 Μαΐου και σε περίοδο που επικρατούσε η ασάφεια και ο φόβος, το άνοιγμα των ξενοδοχείων του για να παραμείνει η χώρα μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

    «Από πέρυσι η Grecotel σχεδίασε και πρόσφερε στα ξενοδοχεία της με απόλυτη επιτυχία το μοναδικό πρόγραμμα διακοπών «Καλοκαίρι στη Θάλασσα» προσφέροντας στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες διακοπές με τρόπο ήσυχο και ασφαλή εισάγοντας και τηρώντας πιστά σε όλες τις μονάδες της τα νέα Λειτουργικά Πρότυπα βασισμένα στα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Και όλα αυτά, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών που διακρίνει την Grecotel και θέτοντας ισχυρές βάσεις για την επόμενη τουριστική χρονιά.

    Να σημειωθεί ότι η ξενοδοχειακή αλυσίδα με δυναμικότητα 17.000 κλινών βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς (σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP για το 2019).

    Ο Όμιλος συνεχίζει να διατηρεί και να επεκτείνει ισχυρές συνεργασίες με παγκόσμιους τουριστικούς οργανισμούς, καθώς και την υλοποίηση του επενδυτικού του έργου με εξαγορές ξενοδοχείων και ανακαινίσεις των μονάδων του.

    Όπως είναι γνωστό τον περασμένο Απρίλιο η Grecotel ανακοίνωσε επένδυση ύψους 61 εκατ ευρω για την απόκτηση πέντε ξενοδοχειακών μονάδων Resort σε Μύκονο και Κέρκυρα, στις οποίες αναμένεται να δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Συγκεκριμένα στον όμιλο πέρασαν τα ξενοδοχεία: Mykonos Star και Mykonos Thea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου καθώς και τα Nostos, Vassilia, Gelina και Aqua Park Υδρόπολις στην Κέρκυρα συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών. Οι συμφωνίες εξαγοράς που ολοκληρώθηκαν μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου που επιπρόσθετα περιλαμβάνει σημαντικές ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle και Luxury Resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα.

    Για την Grecotel, οι επενδύσεις στον τουρισμό αποτελούν «ρεαλιστικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας». Και όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ομίλου κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, όταν έκλεισε η συμφωνία για την απόκτηση των πέντε ξενοδοχείων: Η πανδημία θα περάσει. Ο Τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με «zoom». Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του».

    Διαβάστε επίσης

    Μάρι Δασκαλαντωνάκη (Grecotel): Πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία το καλοκαίρι-Ποιες υπηρεσίες επιτρέπονται και ποιες όχι



    ΣΧΟΛΙΑ