• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Προς αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον σεΐχη Γιασίμ του Κατάρ

    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ

    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ


    Η ιδιοκτησία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σε διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση αποκλειστικότητας προς την κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Σεΐχη του Κατάρ Γιασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, στις συνομιλίες για την πώληση του κλαμπ για περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια (5,48 δισεκατομμύρια ευρώ), όπως, ανέφεραν την Πέμπτη (15/6) στο πρακτορείο Reuters άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Μέλη της οικογένειας Γκλέιζερ, η οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο των μετοχών της Γιουνάιτεντ και το ελέγχει χάρη σε μια δομή μετοχών «διπλής κατηγορίας», θα εξαργυρώσει την πώλησή τους, ως μέρος της προτεινόμενης συμφωνίας, είπε μια από τις πηγές.

    Η προσφορά του Κατάρ αντιμετωπίζεται επί του παρόντος από τους Γκλέιζερς πιο ευνοϊκά, σε σχέση με την προσφορά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ, ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής χημικών INEOS,. Η προσφορά του Ράτκλιφ προβλέπει ότι οι Γκλέιζερς θα διατηρήσουν κάποιο ενδιαφέρον ή μετοχικό μερίδιο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα brands σε όλο τον αθλητισμό. Μια συμφωνία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα καθιστούσε τη συμφωνία ως μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές συμφωνίες που έγιναν ποτέ, μετά την αντίστοιχη πώληση των Ουάσιγκτον Commanders της National Football League νωρίτερα φέτος.

    Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσαν άλμα σχεδόν 15% μετά τη δημοσιοποίηση των νεότερων πληροφοριών για τις επαφές με το Κατάρ, πριν σημειώσουν επιπλέον κέρδη.

    Η Γιουνάιτεντ δεν επιτρέπεται να διαπραγματευτεί με κανέναν πλειοδότη εκτός από τον Σεΐχη Γιασίμ για την περίοδο αποκλειστικότητας. Οι ίδιες πηγές του Reuters προειδοποίησαν ότι η κατάσταση παραμένει ρευστή και μια νέα προσφορά από τον Ράτκλιφ θα μπορούσε να αποτρέψει τον Σεΐχη Γιασίμ από το να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα.

    Πηγή: Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άλμα έως 30% στη μετοχή μετά τα δημοσιεύματα για εξαγορά από το Κατάρ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τελική πρόταση από τον σεΐχη Τζασίμ για εξαγορά

    Ποιος είναι ο «κανόνας Ρονάλντο» που πρέπει να σπάσει η Μαν. Γιουνάιτεντ για να αποκτήσει τον Νεϊμάρ;

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ