• Business

    Δείτε τα νέα SUV της Audi, της BMW και της Mercedes που παρουσιάζονται στο Παρίσι

    • NewsRoom


    Μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες αυτοκινήτων είναι τα SUV (Sport Utility Vehicles) και οι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να κερδίσουν όλο και πιο πολλούς πελάτες.

    Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου ξεκίνησε χθες στο Παρίσι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν βάλει τα δυνατά τους να εντυπωσιάσουν κοινό και ειδικούς και ο “πόλεμος” των ισχυρών της τετράτροχης πολυτέλειας καλά κρατεί.

    Η Audi παρουσίασε το δεύτερης γενιάς Q5, ένα πολυτελές crossover όχημα μεγαλύτερο και πιο δυνατό από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά περίπου 90 κιλά πιο ελαφρύ. Αρχές του 2017 θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη με επιλογές πέντε κινητήρων, τέσσερις TDI και έναν TFSI, με τιμή που θα ξεκινά από 45.000 ευρώ.

    Rupert Stadler

    Μοιάζει αρκετά με το πρώτης γενιάς, υπάρχουν όμως κάποιες αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις, ειδικά στην τεχνολογία του εσωτερικού. Η Audi μεγάλωσε το μεταξόνιο και πρόσθεσε μήκος στο όχημα, το οποίο δημιουργεί περισσότερο χώρο στα πίσω καθίσματα. Έχουν γίνει κάποιες μικροαλλαγές στη μπροστινή μάσκα του για πιο επίπεδο εξάγωνο σχήμα.

    audi_1

    Με περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, λειτουργία εξατομικευμένης πλοήγησης (για τις διαδρομές και τους προορισμούς που χρησιμοποιείτε συχνά), “virtual cockpit” (πλήρως ψηφιακό, ξεχάστε κουμπιά και διακόπτες), η οδήγηση γίνεται παιχνίδι.

    audi_4

    Ίσως το πιο ενδιαφέρον τεχνολογικό χαρακτηριστικό είναι το πώς το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τα δεδομένα. Αισθητήρες και κάμερες του οχήματος συλλέγουν πληροφορίες που θα μπορούν να μοιράζονται σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο και κάποια στιγμή τα Audi να συνδέονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τις συνθήκες κίνησης σε real time. Σύντομα, οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται και για θέσεις στάθμευσης, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας.

    Η Mercedes τράβηξε τα βλέμματα με το GLC Coupe που στηρίζεται στην ιδέα που είχε παρουσιάσει η εταιρεία στο Shanghai Auto Show το 2015. Το GLC Coupe θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους, το GLC 300 και το υψηλής απόδοσης AMG GLC 43. Το νέο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευκινησία και σπορ δυναμική.

    mercedes GLC43

    Σε επιδόσεις, η Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe μπορεί να πιάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα., ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει στα 250 χλμ./ώρα. Η εταιρεία δηλώνει ότι η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι της τάξης των 8,4 λτ./100 χλμ. Η Mercedes ισχυρίζεται ότι το GLC Coupe ανταγωνίζεται στα ίσα το X4 της BMW.

    mercedes GLC_3

    mercedes GLC_2

    Η Mercedes όμως έκλεψε τις εντυπώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, με το πρωτότυπο Generation EQ (Electric Intelligence), το όραμα της αυτοκινητοβιομηχανίας για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Τεχνολογία, φουτουριστικό design και ηλεκτρισμός συνδυάζονται και δημιουργούν μια νέα γενιά οχημάτων.

    mercedes EQ_6

    mercedes EQ

    Η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου οχήματος, όμως θα βγει στην αγορά μέσα στο 2019.

    mercedes EQ_2

    Οι εξωτερικοί καθρέφτες αντικαθιστώνται από κάμερες, χερούλια και υαλοκαθαριστήρες κρύβονται για να δώσουν ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα. Οθόνη TFT 24 ιντσών στη θέση του πίνακα οργάνων του οδηγού, οθόνες αφής στις ακτίνες του τιμονιού για εύκολη πρόσβαση στο μενού και έλεγχο μόνο με τον αντίχειρα του οδηγού.

    mercedes EQ_3

    mercedes EQ_5

    Η εταιρία μιλά για αυτονομία 500 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση της συστοιχίας μπαταριών (κατασκευασμένη από την Daimler) που βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων. To 0-100 km/h έρχεται σε 5 δευτερόλεπτα.

    mercedes EQ_4

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/nike-adidas-bmw-apple-ke-coca-cola-empistevonte-tin-online-diafimisi-ke-kerdizoun/77955



    ΣΧΟΛΙΑ