• Μετοχές

    Lyxor Asset Management: Γιατί δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ελληνικές μετοχές

    • NewsRoom
    Wall Street


    «Ψήφο εμπιστοσύνης» στις ελληνικές μετοχές δίνει, σε μία ακόμη ανάλυσή της, η Lyxor Asset Management, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, συγκεκριμένα, την αύξηση του πολιτικού ρίσκου στην Ιταλία και την πιθανή δύσκολη διαπραγμάτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Lyxor, η Ιταλία είναι πιθανό να εισέλθει σε μία περίοδο πολιτικού «παζαριού», την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν, επίσης με αυξημένο ενδιαφέρον, τις εξελίξεις στη Γερμανία, αναζητώντας ενδείξεις για την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών.

    Οι μετοχές των αγορών της Ευρωζώνης είχαν πολύ καλή πορεία παρά την ανησυχία που υπήρχε για τις πολιτικές εξελίξεις τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αγορές δεν έχουν προεξοφλήσει ακόμη την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη που παρουσιάζει η περιοχή. Η αγορά των μετοχών της Ευρωζώνης παραμένει περίπου 15% κάτω από τα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων κύκλων, τονίζουν οι αναλυτές της Lyxor Asset Managment.

    Υπό το φως αυτών των στοιχείων, το fund συνεχίζει να προτιμά τις μετοχές της Ελλάδας και της Γαλλίας, αλλά και της Γερμανίας.

    Αξίζει να σημειώσουμε πως σε έκθεσή της τον Ιανουάριο, η Lyxor είχε εκτιμήσει ότι οι ελληνικές μετοχές θα υπεραποδώσουν, “βλέποντας” πιθανότητα εκτόξευσης του Γενικού Δείκτη του Χ.Α κατά 50% και στα επίπεδα του 2014, δηλαδή κοντά στις 1300 μονάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί ενθουσιάστηκαν οι αναλυτές της Goldman Sachs με τις ελληνικές τράπεζες

     



    ΣΧΟΛΙΑ