• Business

    Luis Miguel Gomez: Πρόσφορο έδαφος για τον ασφαλιστικό κλάδο η Ελλάδα


    Ο διευθύνων σύμβουλος της NN Hellas κ. Luis Miguel Gomez, σε συνέντευξη που παραχώρησε η γνωστή εταιρεία αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες, που παρουσιάζει ο κλάδος των ασφαλειών στην Ελλάδα, εξαιτίας της αδυναμίας του εγχώριου κοινωνικού συστήματος να προσφέρει στο μέλλον, ανάλογα με το παρελθόν, επίπεδα καλύψεων και υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες.

    Παρόλα αυτά, αναγνώρισε τις υπάρχουσες προκλήσεις και σε ό,τι αφορά το 2016, εκτίμησε ότι σε ένα περιβάλλον Solvency II στην Ευρώπη και κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, θα υπάρξει συγκέντρωση της αγοράς σε λιγότερες δυνάμεις και αυτό γιατί θα υπάρξουν μικρότερες εταιρείες που θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε προβλήματα.

    Γενικότερα, η διοίκηση της NN Hellas επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να διευρύνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά (στον κλάδο ζωής κατέχει πλέον το 17%, έχοντας ανεβεί στη δεύτερη θέση πίσω από την Εθνική Ασφαλιστική), ωστόσο δεν σχολίασε το αν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια εξαγορά, ούτε το πώς προτίθεται να διαχειριστεί (αν θα υπάρξει ανανέωση ή όχι) το συμβόλαιο συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιών στον τομέα του bancassurance που λήγει το 2017 (ειπώθηκε πως θα γίνουν κάποια στιγμή συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει).

    Σε ότι αφορά το λειτουργικό της κομμάτι, η ΝΝ Hellas θα επιχειρήσει να διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά «βρισκόμενη όπου οι πελάτες επιθυμούν να βρίσκεται». Αυτό θα επιχειρηθεί μέσα από νέα δίκτυα, μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών και φυσικά μέσα από αποτελεσματικά προϊόντα.

    Βασικό χαρακτηριστικό του NN Direct Health είναι οι απλές διαδικασίες τόσο για την απόκτησή του όσο και στην παροχή εξυπηρέτησης σε όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος.

    Ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται ηλεκτρονικά για τα χαρακτηριστικά του προγράμματος, συμπληρώνει ηλεκτρονική αίτηση και έχει άμεση έκδοση ασφαλιστηρίου, χωρίς περιττά έγγραφα, μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας της εταιρίας. Οι ασφαλισμένοι με το NN Direct Health απολαμβάνουν σύγχρονες και αξιόπιστες ιατρικές υπηρεσίες σε ένα δίκτυο 40 συνεργαζόμενων ιδιωτικών νοσοκομείων, το μεγαλύτερο στη χώρα.

    Επιπρόσθετα, για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει, παρέχεται η δυνατότητα επείγουσας μεταφοράς στο κατάλληλο νοσοκομείο σε συνεργασία με την Greek Flying Doctors. Επιπλέον, η NN Hellas, με στόχο τη διατήρηση της υγείας των ασφαλισμένων της, προσφέρει μέσω του NN Direct Health πλήρες Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας & Πρόληψης, με μία σειρά από προνομιακές παροχές σε συνεργασία με το αναγνωρισμένο δίκτυο του Ομίλου της Βιοϊατρικής. Πιο συγκεκριμένα, οι παροχές περιλαμβάνουν επισκέψεις σε ιατρούς, διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και έναν ετήσιο προληπτικό έλεγχο. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα NN Direct Health παρέχει 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση 7 ημέρες την εβδομάδα, μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών. Τέλος, η NN Hellas σχεδίασε μία ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες για τον ασφαλισμένο.

    Ο κος Luis Miguel Gomez, CEO της NN Hellas, σχολίασε σχετικά: «Στην ΝΝ Hellas πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όπου και αν βρίσκονται. Πλήρως εναρμονισμένοι με τη στρατηγική του Ομίλου ΝΝ, αξιοποιούμε τη τεχνολογία και εγκαινιάζουμε ένα νέο κανάλι διάθεσης των προϊόντων μας.

    Με το NN Direct Health προσφέρουμε ένα direct πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, με ποιοτικές παροχές και υπηρεσίες για όλη την οικογένεια, σε προσιτή τιμή, το οποίο μπορούν να αποκτήσουν οι πελάτες μας εύκολα και γρήγορα, αποκλειστικά μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή online μέσω υπολογιστή, κινητού και tablet».



    ΣΧΟΛΙΑ