• Business

    Lufthansa: Στον «αέρα» 18 χιλ. επιβάτες από την 48ωρη απεργία των εργαζομένων

    • NewsRoom
    lufthansa


    Σε κατάσταση αβεβαιότητας βρίσκονται περίπου 18.000 επιβάτες της Lufthansa στη Γερμανία, καθώς οι εργαζόμενοι καμπίνας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.

    Το προσωπικό καμπίνας τράβηξε «χειρόφρενο» για σήμερα και αύριο, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν συνολικά 1.300 προγραμματισμένες πτήσεις.

    Έπειτα από έκκληση του συνδικάτου UFO, η απεργία αναμένεται να διαρκέσει από τις 00:00 της Τετάρτης τοπική ώρα (02:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), ως τις 00:00 της Παρασκευής τοπική ώρα, προκαλώντας συγκεκριμένα την ακύρωση 700 πτήσεων σήμερα και 600 αύριο.

    Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, το UFO είχε οργανώσει απεργία σε τέσσερις θυγατρικές του ομίλου Lufthansa, προκαλώντας την ακύρωση περίπου 100 πτήσεων. Ωστόσο, τότε οι κινητοποιήσεις δεν αφορούσαν στη μητρική εταιρεία, καθώς η Lufthansa συμφώνησε σε αυξήσεις μισθών 2%, μεγαλύτερη από αυτή που ζητούσε το συνδικάτο.

    Όμως τώρα το UFO ξεκινά νέο γύρο απεργιών, εξαιτίας «της επίμονης άρνησης της Lufthansa να διαπραγματευθεί» τα άλλα αιτήματά του, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του.



    ΣΧΟΛΙΑ