• Business

    Η low cost μόδα έπιασε κορυφή: Zara και H&M ανάμεσα στα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα του κόσμου

    oreivatis


    Η σουηδική μάρκα ρούχων H&M και τα zara, τα οποία ανήκουν στον Όμιλο Inditex, βρίσκονται στη λίστα με τα 500 κορυφαία καταστήματα λιανικής πώλησης, της IREU (Internet Retailing Europe). Η έκθεση, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, ανέλυσε τις κορυφαίες εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου και των διασυνοριακών καναλιών λιανικής πώλησης σε 32 χώρες και μέτρησε τις επιδόσεις τους, με βάση έξι παραμέτρους, μεταξύ των οποίων ήταν η λειτουργικότητα και η καινοτομία.

    Μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών, που αποτελούν την “ελίτ” των  λιανοπωλητών, βρίσκονται  η σουηδική αλυσίδα μόδας H&M  και τα ισπανικά Zara. Επίσης, ψηλά στη λίστα είναι οι εταιρείες Amazon, Carrefour, John Lewis, Lidl, Nike, Marks & Spencer. Πιο χαμηλά στην κατάταξη βλέπουμε την  Asics, την Barbour, την G -Star Raw και άλλες.

    Επίσης, σύμφωνα με αυτή την έκθεση, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πιο σημαντική αγορά στην Ευρώπη, ακόμη και μετά το Brexit, το 54% των εταιρειών του Top 500 να λειτουργεί εκεί. Το 38% έχει καταστήματα στη Γαλλία και ακολουθεί  με 36% η Γερμανία. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εταιρείες λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης αποδίδουν καλά, όταν έχουν μια σημαντική παρουσία σε διαφορετικά εδάφη, τακτική που ακολουθεί η H&M και τα Zara, με πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης σε 31 χώρες.

    zara-h&m

    Αυτά τα δυο brands έχουν κερδίσει μεγάλο μεγάλο μέρος της αγοράς και καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει η αναγνωρισιμότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, ο όμιλος της Inditex όχι μόνο δεν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα στο τέλος του 2015 αύξησε τις πωλήσεις της στην Ελλάδα και τα συνολικά της κέρδη άγγιζαν τα 420 εκατομμύρια ευρώ.

    Μεγάλη σημασία στην επιτυχία των δυο brands έχει η παρουσία τους σε ένα μεγάλο δίκτυο χωρών, τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα και η ενεργή τoυς συμμετοχή στα social media. Τόσο τα Zara όσο και τα H&M διαθέτουν λογαριασμούς σε 7 μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να τους ακολουθούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/zara-ena-skotino-mistiko-apili-tin-aftokratoria/62766

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/nike-ke-adidas-etimazonte-na-kanoun-mia-lathos-kinisi/66488



    ΣΧΟΛΙΑ