• Business

    Louis Vuitton σε τιμή ευκαιρίας στη Βρετανία λόγω της πτώσης στη στερλίνα

    louis vuitton

    Η ανακαινισμένη boutique του οίκου Louis Vuitton στο Λονδίνο


    Αν σε κάτι έχει βοηθήσει η ψήφος του Brexit, είναι στο γεγονός ότι οι τιμές των αγαθών πολυτελείας έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω των διακυμάνσεων της ισοτιμίας του δολαρίου με τη στερλίνα. Συγκεκριμένα, πολυτελείς οίκοι μόδας που λατρεύονται παγκοσμίως, όπως ο Louis Vuitton, πουλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς το βρετανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει σημαντικά από το δημοψήφισμα και μετά.

    Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Deloitte, τσάντες και άλλα προϊόντα που παράγει ο διάσημος γαλλικός οίκος κοστίζουν πια λιγότερο στο Λονδίνο (σε σχέση με το δολάριο πάντα) από ότι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Η Deloitte αποδίδει αυτή την τάση στην υποχώρηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου από την ψήφο του Brexit στις 23 Ιουνίου και μετά, η οποία βοήθησε να ανέβουν οι πωλήσεις από αγορές που πραγματοποιούν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η στερλίνα, από την ημερομηνία του δημοψηφίσματος του Brexit μέχρι σήμερα, έχει σημειώσει πτώση της τάξεως του 17% έναντι του δολαρίου.

    Η έρευνα που διενήργησε η Deloitte για λογαριασμό της Wall Street Journal έδειξε επίσης ότι η τιμή για τη δημοφιλή τσάντα “Speedy” μεγέθους “30” του οίκου Louis Vuitton κοστίζει από τις 7 Οκτωβρίου 645 στερλίνες (786 δολάρια ή 713 ευρώ). Η ίδια τσάντα στο Παρίσι κοστίζει 760 ευρώ (688 στερλίνες) και 950 δολάρια στις ΗΠΑ:

    louis vuitton
    Η τιμή της τσάντας “Speedy 30” στο ιστορικό μονόγραμμα του οίκου Louis Vuitton, βρίσκεται στις 645 στερλίνες, όπως διατίθεται στο βρετανικό online κατάστημα του οίκου

    Ο Nick Pope, ο επικεφαλής του τμήματος μόδας και πολυτέλειας στην Deloitte, δήλωσε στο BBC ότι “η περίοδος μετά το δημοψήφισμα, που τα προϊόντα έγιναν πιο προσιτά, οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης από τους τουρίστες”.

    Και ενώ η πτώση που σημείωσε το βρετανικό νόμισμα οδήγησε σε αύξηση των τιμών των καθημερινών αγαθών, οι πολυτελείς οίκοι μόδας διατήρησαν τις τιμές τους στα ίδια επίπεδα υπό το φόβο ότι οι πελάτες θα απομακρυνθούν. Η Deloitte υποστηρίζει ότι περίπου 64% των πολυτελών ειδών είναι πλέον φθηνότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ότι οπουδήποτε αλλού.

    Επιπλέον, η υποχώρηση της στερλίνας έχει οδηγήσει πολλούς τουρίστες σε σύγχυση, καθώς σύμφωνα με την έρευνα της FairFx, τα γραφεία συναλλάγματος στα βρετανικά αεροδρόμια δίνουν λιγότερο από ένα ευρώ ανά μία στερλίνα.

    Αυτό οφείλεται στο ότι το βρετανικό νόμισμα συνέχισε να υποχωρεί έναντι του ευρώ στη συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου και διαπραγματεύονταν στις 15.00 ώρα Ελλάδος στα 1,106 ευρώ:

    στερλινα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Red Alert HSBC για “θεομηνία” στις αγορές-“Η εικόνα θυμίζει το crash του 1987!”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ για 1.000.000 ιδιόκτητες που ενοικιάζουν τα ακίνητα τους μέσω Airbnb. Τι αλλάζει στα μαύρα λεφτα που παίρνουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ