• Business

    Lloyd’s: ΟΧΙ στο Brexit, ΝΑΙ στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

    brexit


    Η παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν το «καλύτερο αποτέλεσμα» του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, αναφέρει στην ετήσια αναφορά του για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 ο οίκος Lloyd’s, που τονίζει πως μελετά σχέδια εξάπλωσης για το ενδεχόμενο ενός Brexit.

    Ο Lloyd’s ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 2,7 δις ευρώ για το 2015, μειωμένα κατά 30% σε σχέση με το 2014, εν μέσω «δύσκολων» συνθηκών, κυρίως χαμηλών επιτοκίων και χαμηλών επιστροφών από επενδύσεις, που μειώθηκαν σε ποσοστό 60% σε ετήσια βάση.

    «Είναι ήδη σαφές ότι οι συνθήκες που αντιμετωπίσαμε το 2015 συνεχίζονται και μέσα στο 2016», δήλωσε ο πρόεδρος του Lloyd’s, John Nelson. «Η αβεβαιότητα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα επιπλέον ανησυχητικό συστατικό στο μίγμα. Πιστεύουμε σθεναρά πως η παραμονή στην ΕΕ θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Lloyd’s και τις επιχειρήσεις στην αγορά μας, αλλά προετοιμάζουμε σχέδια εξάπλωσης στην περίπτωση εξόδου», πρόσθεσε.

    Ο Lloyd’s υπογραμμίζει πως θέλει να διασφαλίσει την πρόσβασή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά του κόσμου.

    «Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές παραμένουν προκλητικές», αναφέρει η εταιρεία. «Η αβεβαιότητα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επιδράσει στην πρόσβαση του Lloyd’s στις ευρωπαϊκές αγορές».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Online αγορές: Γεωγραφικά αποκλεισμένοι οι Έλληνες καταναλωτές



    ΣΧΟΛΙΑ