• Business

    Λίλιαν Νεκταρίου (Coca Cola): Νέα πλατφόρμα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων εστίασης

    H γενική διευθύντρια της Coca-Cola Hellas με ευθύνη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, Λίλιαν Νεκταρίου


    Μια ανοικτή πλατφόρμα, που απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, προσφέρει η Coca Cola από κοινού με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, προκειμένου να τις στηρίξει αυτή τη δύσκολη περίοδο.

    Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η νέα πλατφόρμα να προσφέρει εκπαίδευση για τα μέτρα ασφάλεια, εκμάθηση των νέων ψηφιακών καναλιών και εκπαίδευση σε θέματα βιωσιμότητας, κυκλικής οικονομίας, ανακύκλωσης, αλλά και πιστοποιήσεις, ψηφιακή κατάρτιση.

    Για αυτή την πρωτοβουλία της Coca Cola μίλησε η Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρια Coca-Cola Hellas για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, σε πάνελ στο Delphi Economic Forum σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της εστίασης. Όπως εξήγησε η κ. Νεκταρίου, την πλατφόρμα διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη και αίτηση μπορεί να κάνει όποια επιχείρηση του κλάδου θέλει, αν έχει μέχρι 20 άτομα προσωπικό και είναι φορολογικά ενήμερη.

    Το πρόγραμμα αυτό είναι για έξι μήνες σε πρώτη φάση, αλλά η εταιρεία είναι ανοιχτή να το μετεξελίξει και να το επεκτείνει.

    «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εμπνευστήκαμε μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με στόχο να συμμετέχουν και άλλες επιχειρήσεις και φορείς που θέλουν να προσφέρουν στις μικρές επιχειρήσεις το χώρου του HORECA.

    Απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, τα μικρά ξενοδοχεία, τα μικρά καφέ, τα μικρά εστιατόρια, τις επιχειρήσεις που είναι στον πυρήνα της εστίασης, τροφοδοτούν τον κλάδο του τουρισμού, κινητήριο κομμάτι της οικονομίας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που αποτελούν σημαντικό πυλώνα για τις θέσεις εργασίας και για την Coca Cola είναι σημαντικός πυλώνας για την επαφή μας με τους πελάτες μας» τόνισε η κ. Νεκταρίου.

    «Κάνουμε αυτή την πλατφόρμα για να δώσουμε στις μικρές επιχειρήσεις όλα τα εργαλεία που χρειάζονται, για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, αλλά και για να προχωρήσουν βιώσιμα στο μέλλον.

    Η πλατφόρμα περιλαμβάνει εκπαίδευση για τα μέτρα ασφαλείας, πιστοποιήσεις για την ασφάλεια, ψηφιακή κατάρτιση, εκμάθηση των νέων καναλιών και θέματα βιωσιμότητας, κυκλικής οικονομίας, ανακύκλωση. Και προσφέρουμε και τη δυνατότητα να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.

    Την πλατφόρμα διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη και αίτηση μπορεί να κάνει όποια επιχείρηση του κλάδου θέλει, αν έχει κάτω από 20 άτομα προσωπικό.

    Καλούμε να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα φορείς, επιχειρήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Εμείς ξεκινάμε με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την TUV Austria και το efood, για να δώσουμε εκπαίδευση, πιστοποιήσεις, προβολή και είμαστε ανοιχτοί και σε άλλους» είπε η κ. Νεκταρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ