• Business

    Λιανεμπόριο για self test: Θετική κίνηση, αλλά να συνοδεύεται και από χαλάρωση των μέτρων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Θερινές εκπτώσεις: Καύσωνας, ψυχολογία και πυρκαγιές εξανέμισαν τις προσδοκίες και μείωσαν το τζίρο

    Σταύρος Καφούνης, επιχειρηματίας και προέδρος του ΕΣΑ


    Θετική χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει την υποχρεωτική διενέργεια self test και στους εργαζομένους του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη κίνηση που θα βοηθήσει στην ασφαλέστερη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

    Την ίδια στιγμή, θωρούν πως η παραπάνω πρωτοβουλία θα πρέπει να συνοδεύεται και από περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στο εμπόριο ώστε να δοθούν πρόσθετες «ανάσες» στην αγορά.

    Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης υπογραμμίζει πως τα μέλη του Συλλόγου σκοπεύουν να κάνουν περισσότερα τεστ απ’ ότι θα υποχρεούνται βάση νόμου, προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία των πελατών και των εργαζομένων.

    «Θέλουμε να λειτουργεί το λιανεμπόριο με απόλυτη ασφάλεια όπως κάνει τόσο καιρό», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο κ. Καφούνης επισημαίνει πως ο εμπορικός κόσμος περιμένει να ανακοινωθούν σύντομα μέτρα περαιτέρω χαλάρωσης των κανόνων, προσθέτοντας πως απώτερος στόχος είναι να μπορούν οι καταναλωτές να πραγματοποιούν τις αγορές τους χωρίς μέτρα.

    Υπέρ της χρήσης self test τάσσεται και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας πως κάθε μέτρο που διασφαλίζει τη λειτουργία των καταστημάτων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. «Θέλουμε τα καταστήματά μας να παραμείνουν ανοιχτά, και σε καμία περίπτωση να μην ξανακλείσουν γιατί αυτό ισοδυναμεί με καταστροφή», υπογραμμίζει για να συμπληρώσει πως η διαδικασία των τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού πρέπει να είναι απλή και γρήγορη.

    Σε ανάλογο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις και άλλων επιχειρηματιών, όπως του Μιχάλη Παπαέλληνα της Notos Com, ο οποίος χαιρετίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει την χρήση των self –test στο λιανεμπόριο. Σπεύδει ωστόσο να πει πως ιδανικά θα ήθελε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να συνοδεύεται και από την περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων λειτουργίας του λιανεμπορίου, υπογραμμίζοντας πως ήδη η κατάργηση του «κόφτη» των 20 ατόμων έχει επιδράσει ευεργετικά στην τόνωση της ζήτησης.

    Ερωτηθείς για το πρόστιμο των 8.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην Notos την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει πως έχει καταθέσει ένταση στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένει την αναίρεσή του, μετά και τις διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης αναφορικά με το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Επέκταση του self test σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

    Κωνσταντίνος Μαχαίρας (ΙΕΛΚΑ): Περίοδο ανασύνταξης του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων η πρώτη διετία μετά την πανδημία

    Λιανεμπόριο: «Ανάσα» από την άρση του «κόφτη» των 20 ατόμων – Ανοίγουν τα μεγάλα ΙΚΕΑ και όλο το Attica στο City Link



    ΣΧΟΛΙΑ