• Business

    Λεωνίδας Μπόμπολας: «Επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα» – Τετάρτη η απόφαση για την έκδοσή του στην Κύπρο

    • NewsRoom

    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ


    To αίτημα του να δικαστεί στην Ελλάδα επανέλαβε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών ο Λεωνίδας Μπόμπολας για τη γνωστή υπόθεση με τις μίζες που φέρεται να δόθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κοσιης.

    Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών επί του αιτήματος έκδοσης του επιχειρηματία στην Κύπρο αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα και πιθανότητα η κρίση του Συμβουλίου Εφετών.

    «Είμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας ενώ οι συνηγόροί του, Πολ. Τσιρίδης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Ηλίας Αναγνωστόπουλος, υποστήριξαν ότι οι πράξεις που του αποδίδονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

    «Θα πρέπει ο κ. Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητα του», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

    Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει την υπόθεση. Κατά την εξέταση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Κυπριακές αρχές, το δικαστικό συμβούλιο είχε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Όμως η Κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο.

    «Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά οι Κύπριοι με την απόφαση τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν ότι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος», σχολίασε για το θέμα ο κ. Δημητρακόπουλος.

    «Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται απο αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεκτώ πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα», παρατήρησε από την πλευρά του ο έτερος εκ των συνηγόρων κ. Αναγωστόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ