• Business

    Legendary Food: Πώς εξελίσσεται το project στο Αρσάκειο Μέγαρο – Ο ρόλος της πανδημίας και η δέσμευση των επενδυτών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αρσάκειο μέγαρο


    Απόλυτα δεσμευμένη στο project του «Αρσακείου Μεγάρου» παραμένει η εταιρεία Legendary Food, η οποία έχει αναλάβει να δημιουργήσει μια πρότυπη αγορά τροφίμων («Food Hall») στα πρότυπα αυτών που υπάρχουν στη Μαδρίτη και στο Μιλάνο εντός του ιστορικού κτηρίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Όπως αναφέρει ο  διεθνούς φήμης brand strategic, Πίτερ Οικονομίδης, ο οποίος συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα της Legendary Food παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, το έργο προχωράει κανονικά και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν σκέψεις για την εγκατάλειψή του. Πρόκειται, όπως λέει, για μια σημαντική ιδέα που θα αναβαθμίσει συνολικά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπάρχει σήμερα στην χώρα. «Η χώρα μας είναι από τις λίγες στην Ευρώπη που δεν έχουν μια πρότυπη αγορά τροφίμων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως η διοικητική ομάδα χωρίς να παραγνωρίζει τις προκλήσεις και τα εμπόδια που υψώνει η υγειονομική κρίση, εργάζεται πάνω στην ολοκλήρωση των μελετών και στη λήψη των αναγκαίων αδειών που απαιτούνται για τις προσαρμογές που χρειάζεται να γίνουν στο εμβληματικό κτήριο για να υποδεχθεί το καινούριο concept. Παράλληλα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και «ακολουθεί τους ρυθμούς της αγοράς», αναγνωρίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην παρούσα φάση.

    Πίτερ Οικονομίδης
    Πίτερ Οικονομίδης

    Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναπόφευκτα θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του project, το οποίο τοποθετείται πλέον για μετά το 2022. Μια καθυστέρηση πάντως που δεν κοστίζει στην εταιρεία καθώς βάση της συμφωνίας με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του «Food Hall» ένα σχετικό μικρό ενοίκιο.

    Άρης Κεφαλογιάννης

    Η Legendary Foods μίσθωσε τους χώρους του Αρσακείου Μεγάρου για 37 χρόνια, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό. Η σχετική σύμβαση μίσθωσης υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου 2019. Στόχος της εταιρείας είναι να μετατρέψει το Αρσάκειο Μέγαρο στον δεύτερο πιο επισκέψιμο τουριστικό προορισμό στην Αθήνα. Το Πρόγραμμα Αξιοποίησης περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της Στοάς Βιβλίου, της Στοάς Ορφέως και του Αίθριου του Αρσακείου, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι χώροι που μισθώνει από το 1984 το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Υπολογίζεται ότι η συνολική επένδυση θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν και περίπου 500 άμεσες θέσεις εργασίας.

    Οι ιδρυτές της Legendary Food είναι ο επιχειρηματίας Άρης Κεφαλογιάννης, ο οποίος εκτελεί και χρέη CEO, ο Βαγγέλης Κοντζιάς και ο Παναγιώτης Τριανταφυλλόπουλος και ο Πίτερ Οικονομίδης. Στο μετοχικό κεφάλαιο προστέθηκε και η εφοπλιστική οικογένεια Οικονόμου, μια χαμηλού προφίλ οικογένεια Ελλήνων εφοπλιστών με μακροχρόνια παρουσία στον χώρο της ναυτιλίας, συνεισφέροντας 1,25 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της ΑΜΚ που πραγματοποιήθηκε ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ