ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα θωρηκτά ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μotor Oil, o χορός της Optima και το +400% του Τανισκίδη, η παιδική χαρά του Τόλη, οι business του Σταφυλοπάτη, ο πρόεδρος των καπνών, ο συνταξιούχος και η κουμπαριά, και ένα hot quiz με την παρέα του εφοπλιστή στις Άλπεις
Αυξημένα ήταν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Lavipharm το 2020, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να παρουσιάζει αύξηση 12,1%, χάρη κυρίως στην άνοδο των πωλήσεων εντός Ελλάδος.
Ειδικότερα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 37,6 εκατ. ευρώ από 33,6 εκατ. ευρώ το 2019, επιβαρυμένος με rebates και clawbacks ύψους 4,0 εκατ. ευρώ το 2020 από 3,6 εκατ. ευρώ το 2019. Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 16,2 εκατ. ευρώ από 15,9 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 6,8 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή χρήση, αυξημένο κατά 28,3%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και μη ελέγχουσες συμμετοχές διαμορφώθηκαν σε 2,2 εκατ. ευρώ, έναντι 5,3 εκατ. ευρώ το 2019 κυρίως λόγω αναβαλλόμενης φορολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ενοποιημένα Ίδια Κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm ΑΕ, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 20,8 εκατ. ευρώ, έναντι 20,2 εκατ. ευρώ το 2019, επιβαρυμένος με rebates και clawbacks ύψους 0,42 εκατ. ευρώ έναντι 0,37 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο. Το μικτό κέρδος, επηρεασμένο ισόποσα από τις επιβαρύνσεις αυτές, διαμορφώθηκε σε 8,7 εκατ. ευρώ από 9,4 εκατ. ευρώ το 2019. Το EBITDA της μητρικής εταιρείας διαμορφώθηκε σε 4,5 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ το 2019.
Τέλος, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε κέρδη προ φόρων 2,0 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν απομείωση συμμετοχής σε θυγατρική εταιρεία ύψους 0,17 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 2,1 εκατ. ευρώ το 2019 που περιλάμβαναν και απομείωση συμμετοχών σε θυγατρικές εταιρείες ύψους 0,3 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.