• Business

    ΛΑΡΚΟ: Για τις 26 Αυγούστου πάνε οι δεσμευτικές προσφορές -Δύο ενδιαφερόμενοι

    • NewsRoom
    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τον Χρ. Σταϊκούρα


    Νέα παράταση για τις δεσμευτικές προσφορές για τη ΛΑΡΚΟ αναμένεται να δώσει το ΤΑΙΠΕΔ για τις 26 Αυγούστου για τους δύο παράλληλους διαγωνισμούς για την πώληση της εταιρείας που διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και το ειδικό διαχειριστή. Η προηγούμενη ημερομηνία υποβολής ήταν 29 Ιουλίου.

    Σημειώνεται ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων  στο προσωπικό, ενώ και η  ανανέωση της ΑΕΠΟ για το εργοστάσιο της Λάρυμνας, έχει κάποιες τελευταίες διαδικαστικές εκκρεμότητες.

    Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απολύσεων οφείλεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των σωματείων εργαζομένων κατά των ομαδικών απολύσεων, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιουλίου. Πριν λίγες μέρες, το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και έτσι άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για τις απολύσεις του προσωπικού της εταιρείας που αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσουν σε δεσμευτικές προσφορές  οι υποψήφιοι μνηστήρες.

    Οι ενδιαφερόμενοι

    Οι περισσότεροι από αυτούς τους υποψήφιους επενδυτές δε διατηρούν πια ενδιαφέρον αλλά, πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο εταιρείες συνεχίζουν να είναι ενεργές στη διαδικασία του διαγωνισμού: η CMI και η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ AD Holdings.



    ΣΧΟΛΙΑ