• Business

    Λάμπρος Μπίσαλας (Sunlight) στο mononews: Καθοριστική η Müller για την επέκτασή μας στην Ευρώπη -Θα ξεπεράσουμε το στόχο ετήσιων εσόδων μισό δισ. ευρώ

    Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT

    Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT


    Σε τροχιά επίτευξης ετήσιων εσόδων που θα ξεπεράσουν το μισό δισ. ευρώ μπαίνει η Sunlight μετά την εξαγορά της γερμανικής Müller, που ανακοίνωσε χθες.

    Αυτό είπε χθες, μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight κ. Λάμπρος Μπίσαλας εξηγώντας ότι ο τζίρος που θα προσθέσει άμεσα η εταιρία Α. Müller μαζί με την ήδη ισχυρή οργανική ανάπτυξη της Sunlight, θα θέσει τον όμιλο σε τροχιά επίτευξης ετήσιων εσόδων που θα ξεπεράσουν το μισό δις. Αναφέρθηκε και στη στρατηγική σημασία της κίνησης αυτής και για το πώς η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση επενδύσεων για τη διείσδυσή της στο χώρο των νέων τεχνολογιών.

    Οι κύριες συνέργειες που αναμένει είναι στη διάθεση των καινοτόμων προϊόντων  τόσο στις τεχνολογίες μόλυβδου, όσο και (ιδιαίτερα) στις τεχνολογίες λιθίου σε ένα ευρύτερο πελατολόγιο που μέχρι σήμερα δεν είχε απευθείας πρόσβαση, στις συγκεκριμένες αγορές που δραστηριοποιείται η Α. Müller.

    Η AMüller GmbH διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο χονδρεμπόριο μπαταριών, συστημάτων τροφοδοσίας, τεχνολογιών φόρτισης και αξεσουάρ. Η μητρική εταιρεία δραστηριοποιείται σε πέντε σημεία στη Γερμανία, ενώ λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και διανομής στην Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολώντας συνολικά περισσότερους από 130 εργαζόμενους. Η AMüller παρέχει επίσης υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης μπαταριών από εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και αποκομιδής μπαταριών με τρόπο επαγγελματικό και φιλικό στο περιβάλλον.

    Πείτε μας κ. Μπίσαλα, πώς μπορεί να συνεισφέρει η απόκτηση της Müller στην υλοποίηση του επενδυτικού σας πλάνου και στην ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας;

    Η συνεισφορά της εξαγοράς της AMuller αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω επέκταση της Sunlight Group στην Ευρωπαϊκή αγορά. Με παρουσία σε πολλές κύριες αγορές της Ευρώπης καθώς και με 5 υποκαταστήματα σε νευραλγικά σημεία της Γερμανικής αγοράς, θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε περισσότερα στους πελάτες μας κάτω από μια ενιαία στρατηγική εξυπηρέτησης και ανάπτυξης προϊόντων. Ο τζίρος που θα προσθέσει άμεσα η εταιρία Α. Muller μαζί με την ήδη ισχυρή οργανική ανάπτυξη της Sunlight, θα θέσει τον όμιλο σε τροχιά επίτευξης ετήσιων εσόδων που θα ξεπεράσουν το μισό δις.

    Είμαστε αισιόδοξοι πως οι εξαγορές στις οποίες προβαίνουμε καθώς και το σύστημα ενσωμάτωσης των νέων εταιρειών που έχουμε αναπτύξει, θα μας δώσουν μεγάλη ώθηση στα επόμενα χρόνια για την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας και τη διείσδυση μας στον εξαιρετικά κρίσιμο τομέα των νέων τεχνολογιών, παρά τις συνεχείς διεθνείς αρνητικές συγκυρίες και τις μαζικές αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών.

    Πώς θα αναπτύξετε την εταιρεία; Σχεδιάζετε επενδύσεις στην εταιρεία με στόχο την ανάπτυξη στην κεντρική Ευρώπη ή και άλλες εξαγορές στην Ευρώπη;

    Όπως και με κάθε εξαγορά μας, πιστεύουμε πολύ στο τοπικό management. Η μητρική λειτουργεί ως αρωγός υλοποίησης των πλάνων της τοπικής ομάδας, που εντάσσονται μέσα στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο επέκτασης της Sunlight. Ο υποστηρικτικός ρόλος μας μεταφράζεται σε κεφάλαια, προϊοντική τεχνογνωσία, αλλά και σε μεταφορά γνώσης σε πολλά άλλα θέματα, όπως η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, η εγκατάσταση αποδοτικών συστημάτων και διαδικασιών, ώστε να δούμε την εταιρία να μεγαλώνει αλματωδώς στην επόμενη πενταετία. Στο τέλος όμως θέλουμε οι θυγατρικές μας να αναπτύσσονται αυτόνομα και εμείς να συμμετέχουμε σε αυτή την ανάπτυξη στηρίζοντας όπου χρειάζεται. Είναι και ο λόγος που αφήνουμε το καθημερινό management στους συνεταίρους μας που διοικούν τις εταιρείες που εξαγοράζουμε.

    Παράλληλα, συνεχίζουμε να εξετάζουμε – από κοινού με τους συνεταίρους μας – νέες εξαγορές στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε αλλά αυτό θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο εφόσον δούμε ευκαιρίες που μας βοηθούν να συμπληρώσουμε γνώση ή να αυξήσουμε σημαντικά τα μερίδια αγοράς μας.

    Ποιες συνέργειες μπορούν να αναπτυχθούν μετά την εξαγορά και πώς να ενισχυθούν τα μερίδιά σας;

    Οι κύριες συνέργειες που αναμένουμε είναι στη διάθεση των καινοτόμων προϊόντων μας τόσο στις τεχνολογίες μόλυβδου, όσο και (ιδιαίτερα) στις τεχνολογίες λιθίου σε ένα ευρύτερο πελατολόγιο που μέχρι σήμερα δεν είχαμε απευθείας πρόσβαση, στις συγκεκριμένες αγορές που δραστηριοποιείται η Α. Muller. Επίσης, η παροχή ποιοτικού after sales support είναι κρίσιμη για να μπορεί η Sunlight να επεκτείνεται στους OEMs (Original Equipment Manufacturers), που αποτελεί σημαντικός τομέα της τωρινής και μελλοντικής μας ανάπτυξης.

     Η Sunlight Group κατέχει ήδη την πρώτη θέση στον κλάδο των μπαταριών για χρήση στα Intralogistics στην Ευρώπη και αναμένουμε ότι οι εξαγορές που έχουμε πραγματοποιήσει και θα πραγματοποιήσουμε θα μας εδραιώσουν ως αδιαμφισβήτητους ηγέτες στη συγκεκριμένη αγορά. Όμως δε σταματάμε εκεί, καθώς στοχεύουμε σε μεγαλύτερη διείσδυση, στα συστήματα αποθήκευσης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και σε νέες εφαρμογές στην εκτός δρόμου ηλεκτροκίνηση.

    Η επικέντρωση της Sunlight είναι γενικότερα στη δημιουργία αξίας και λιγότερα στα μερίδια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεγαλώνουμε καταγράφοντας καλή κερδοφορία και αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μας επιδεικνύουν σταθερή εμπιστοσύνη στα πολύ ποιοτικά προϊόντα μας, αλλά και στο μακροπρόθεσμο πλάνο τεχνολογικής και παραγωγικής ανάπτυξης της εταιρείας μας. Η εξαγορά της Müller θα μας βοηθήσει να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα σε περισσότερους πελάτες και σε νέες αγορές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ