• Business

    Αναδιαρθρώσεις στην LVMH (Louis Vuitton): Αποχωρεί το Νο 2 του ομίλου πολυτελών ειδών

    • Bloomberg
    Antonio Belloni φωτογράφος: Nathan Laine/Bloomberg

    Antonio Belloni φωτογράφος: Nathan Laine/Bloomberg


    Ο Antonio Belloni, του Νο 2 της LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελών ειδών στον κόσμο, αποχωρεί από τη θέση του εν μέσω της αναδιάρθρωσης της διοίκησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ο Stephane Bianchi, 59 ετών, ο σημερινός επικεφαλής της μονάδας ρολογιών και κοσμημάτων της LVMH, θα τον διαδεχθεί, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

    Ο Bianchi εντάχθηκε στην LVMH το 2018 για να ηγηθεί της Tag Heuer και της μονάδας ωρολογοποιίας. Πέρασε ένα μεγάλο μέρος των πρώτων επαγγελματικών του χρόνων στον όμιλο καλλυντικών Yves Rocher, όπου έγινε διευθύνων σύμβουλος σε ηλικία 33 ετών.

    Ο Belloni, γνωστός ως Toni, θα παραιτηθεί από τις θέσεις του ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της LVMH, της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault. Θα αποχωρήσει επίσης από το διοικητικό συμβούλιο μετά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στις 18 Απριλίου.

    H μετοχή της LVMH υποχωρούσε κατά 1,7% την Παρασκευή στο Παρίσι, ενώ έχει ενισχυθεί κατά 2,2% τον περασμένο έτος.

    Ο 69χρονος Belloni, ιταλικός υπήκοος, εντάχθηκε στην μητρικής της Louis Vuitton το 2001. Μεταξύ άλλων είχε την επίβλεψη της στρατηγικής των brands του ομίλου και την εποπτεία των περιφερειακών προέδρων. Εντάχθηκε στην LVMH από τον όμιλο καταναλωτικών ειδών Procter & Gamble Co., όπου είχε διάφορους ρόλους σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ελλάδα και η Ελβετία.

    Επόμενη γενιά

    Ο Arnault προετοιμάζει την επόμενη γενιά ηγετών της LVMH καθώς μερικά από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου βρίσκονται κοντά στο τέλος της σταδιοδρομίας τους. Οι ισχυροί συνεργάτες του Arnault έπαιξαν ρόλο στην εκπαίδευση των πέντε παιδιών του, που εργάζονται όλα στην εταιρεία.

    Η κόρη του Delphine, 48 ετών, διευθύνει τον Christian Dior Couture, ο Antoine, 46 ετών, επικεφαλής εικόνας και επικοινωνίας για την LVMH, είναι επίσης μη εκτελεστικός πρόεδρος της Loro Piana.

    Ο Alexandre, 31 ετών, είναι το Νο 2 στην Tiffany & Co, επιβλέποντας τα προϊόντα και την επικοινωνία, ενώ ο 29χρονος Frederic, διευθύνει το τμήμα ρολογιών. Ο νεότερος, ο Jean, 25 ετών, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της κατηγορίας ρολογιών της Louis Vuitton.

    Ο Arnault έγινε 75 ετών αυτόν τον μήνα και το καταστατικό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE του επιτρέπει να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος μέχρι τα 80 του.

    Πρόσφατα, ο Arnault όρισε τον Michael Burke, 67, επικεφαλής του ομίλου μόδας LVMH, που περιλαμβάνει ετικέτες όπως η Celine και η Loewe. Ο Burke, πιστός συνεργάτης του, πήρε τη σκυτάλη από τον 72χρονο Sidney Toledano.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο όμιλος όρισε τον Pierre-Emmanuel Angeloglou ως αναπληρωτή του Burke, επιβλέποντας εταιρείες όπως οι Fendi, Marc Jacobs και Kenzo.

    Ο Toledano είναι πλέον σύμβουλος του Arnault, ενώ ο Belloni θα τεθεί επικεφαλής στρατηγικών αποστολών του CEO και θα διοριστεί πρόεδρος της LVMH Italy.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαξίμ Φρεντερίκ: Tο όνομα δίπλα στην επωνυμία Louis Vuitton

    Loro Piana: Στα άδυτα της παραγωγής του «χρυσού» πουλόβερ των 9.000 ευρώ

    Kering: Το sell off των 6,3 δισ. ευρώ και η ξεθωριασμένη λάμψη της Gucci



    ΣΧΟΛΙΑ