• Business

    Κρητικός: Για πέμπτη σερί χρονιά άνοδος πωλήσεων – Έρχεται remodeling στα καταστήματα

    Άγγελος Κρητικός, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

    Άγγελος Κρητικός, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός


    Με αύξηση πωλήσεων για πέμπτη διαδοχική χρονιά ολοκλήρωσε το 2019 η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, η οποία προχώρησε σε μπαράζ εξαγορών μέσα στην κρίση. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ του επιχειρηματία Άγγελου Κρητικού πέτυχε σύμφωνα με πληροφορίες να μεγαλώσει πέρυσι τον κύκλο εργασιών της πάνω από 10% και ταυτόχρονα να διατηρήσει την κερδοφορία της σε θετικό έδαφος. Υπολογίζεται πως προσεγγίζει πλέον τα 350 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

    Πηγές της εταιρείας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εικόνα των αποτελεσμάτων, λέγοντας πως προήλθαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον και υπό συνθήκες ισχυρού ανταγωνισμού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία θα συνεχίσει και φέτος την δυναμική επέκταση του δικτύου της, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια και τονίζουν πως θα αναζητήσει νέες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εμφανίσει ακόμη μια χρονιά διψήφια ανάπτυξη – κάτι που αποτελεί και τον στόχο-

    Ειδικότερα, σχεδιάζεται η λειτουργία έξι ιδιόκτητων καταστημάτων και η ανάπτυξη του δικτύου των συνεργατών (είτε με την μορφή franchise είτε με τη μορφή αντιπροσώπων)  ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο «remodeling» και στις ανακαινίσεις. Αρκετά σημεία του δικτύου, όπως λένε χρήζουν αλλαγών, προκειμένου να εκσυγχρονισθούν και να γίνουν πιο ελκυστικά στον τελικό καταναλωτή.

    Ήδη, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την ένταξη ενός ακόμη ανεξάρτητου σημείου στη Σύρο στο δίκτυό της. Πρόκειται για ένα κατάστημα στο χωριό Μάννα, που βρίσκεται κοντά στην Ερμούπολη, την πρωτεύουσα του νησιού.  Σήμερα, η εταιρεία λειτουργεί πάνω από 320, εκ των οποίων 220 εταιρικά και 100 της CRM – Αριάδνη ενώ απασχολεί πάνω από 2.500 άτομα προσωπικό.



    ΣΧΟΛΙΑ