• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Γιατί «τρελάθηκαν» οι τιμές σε Coinbase και CoinMarketCap.com

    • Bloomberg


    Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων που απεικονίζονταν στην πλατφόρμα Coinbase Global και στον δημοφιλή πάροχο δεδομένων CoinMarketCap.com “τρελάθηκαν” για λίγο Τρίτη, με πολλά tokens να εμφανίζουν ξαφνικά αστρονομικά κέρδη και με τους επενδυτές να αναρωτώνται αν οι τιμές είναι πραγματικές.

    Το ζήτημα έχει επιλυθεί, ανέφερε το CoinMarketCap.com σε μια δήλωση. Το Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο για κρυπτονομίσματα των ΗΠΑ, έκανε αντίστοιχη δήλωση στο Twitter, σημειώνοντας ότι οι συναλλαγές δεν επηρεάστηκαν. Λίγα λεπτά αργότερα, το Coinbase εξήγησε ότι εξακολουθεί να διερευνά τις τιμές περιουσιακών στοιχείων και τις δυσκολίες συναλλαγών στο Coinbase Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται τα κρυπτονομίσματα τους. Καμία εταιρεία, ωστόσο, δεν έδωσε εξήγηση για το τι πήγε στραβά.

    «Όλοι εστιάζουν σε αυτές τις αναταραχές, στο βαθμό που όλοι χρησιμοποιούν την ίδια πηγή δεδομένων και έτσι όταν υπάρχει πρόβλημα και οι τιμές είναι πραγματικά χαμηλές, αυτό μπορεί να δημιουργήσει συμπεριφορά αγέλης και να πυροδοτήσει επενδυτικές αποφάσεις», δήλωσε ο Rosario Ingargiola, ιδρυτής της Bosonic, μίας πλατφόρμας για εκκαθάριση και διακανονισμό στα κρυπτονομίσματα.

    Τα τεχνικά προβλήματα

    Τεχνικές δυσλειτουργίες μαστίζουν εδώ και καιρό τον κόσμο των crypto, με πολλά χρηματιστήρια ψηφιακών νομισμάτων να αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με την επεξεργασία των συναλλαγών σε περιόδους υψηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Το χαρακτηριστικό της ανωνυμίας που διέπει τις συναλλαγές στα crypto, έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την επίλυση κλοπών και παραβιάσεων από χάκερς.

    «Δεν βρήκαμε ακόμη κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι το σημερινό πρόβλημα προκλήθηκε από εξωτερικό παράγοντα», ανέφερε το CoinMarketCap.com σε μια δήλωση, καθώς πολλοί στο Twitter εικάζουν ότι ο ιστότοπος είχε παραβιαστεί. Το CoinMarketCap.com ανήκει στο Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

    Η Coinbase ανέφερε σε ένα tweet νωρίτερα ότι ορισμένοι πελάτες έβλεπαν διογκωμένες αξίες για «μη εμπορεύσιμα» κρυπτονομίσματα και ότι επρόκειτο για πρόβλημα προβολής. Ωστόσο, οι πελάτες δημοσιοποιούσαν στο διαδίκτυο screen shots με τα κέρδη και τα αιφνίδια αυξημένα υπόλοιπα των λογαριασμών τους.

    Σημειώνεται ότι το CoinMarketCap αντιμετώπισε με χιούμορ το περιστατικό με αναστήσεις του στη ροή του Twitter, ενώ ορισμένοι χρήστες είπαν ότι παραλίγο να πάθουν «καρδιακή προσβολή» όταν είδαν τις μη φυσιολογικές τιμές. Κάποιοι επισήμαναν χαριτολογώντας ότι οι διογκωμένες τιμές έδειξαν πού θα είναι η αγορά crypto το 2026.

    Ωστόσο, δεν αντιμετώπισαν όλοι με χαλαρότητα το σφάλμα.

    «Αν συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, οι άνθρωποι θα στραφούν αλλού για τη λήψη δεδομένων”, δήλωσε ο Aaron Brown, επενδυτής σε κρυπτονομίσματα που γράφει για το Bloomberg Opinion.

     Διαβάστε ακόμη:

    Εlon Musk: Η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε dogecoin



    ΣΧΟΛΙΑ