• Cryptocurrencies

    Εlon Musk: Η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε dogecoin

    • Bloomberg


    Η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε dogecoin για την αγορά ορισμένων εκ των προϊόντων της, όπως έκανε γνωστό ο ιδρυτής της εταιρείας, Elon Musk, με ανάρτηση του στο Twitter.

    Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος έγραψε: «Θα αρχίσουμε να δεχόμαστε πληρωμές σε dogegoin για κάποια από τα προϊόντα μας και θα δούμε πως θα πάει».

    O Μusk για μία ακόμη φορά επηρέασε την πορεία του Dogecoin, η τιμή του οποίου εκτινάχθηκε μετά την ανάρτηση κατά 18,42%, στα 0,1944 δολάρια.

    Ο ισχυρός επιχειρηματίας είναι ένθερμος υποστηρικτής του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος με κύριο διακριτικό την εικόνα ενός σκύλου Shiba Inu. Τα tweets του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο συνέβαλαν στην αύξηση της δημοτικότητάς του.

    Στο μεταξύ, ο Elon Μusk επιταχύνει τις πωλήσεις μετοχών της Tesla, καθώς προχωρά παράλληλα στην άσκηση περισσότερων options.

    Ειδικότερα, ρευστοποίησε άλλες 934.091 μετοχές έναντι περίπου 906,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τις ενημερώσεις της Δευτέρας. Ο Musk έχει ήδη πουλήσει σχεδόν 12 εκατομμύρια μετοχές από τότε που δεσμεύτηκε στο Twitter να απαλλαγεί από το 10% του μεριδίου του στην Tesla – το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 17 εκατομμύρια μετοχές.

    Συγκεκριμένα, έχει ρευστοποιήσει μετοχές αξίας 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων — συμπεριλαμβανομένων ακριβώς 934.091 μετοχών σε καθεμία από τις τελευταίες έξι πωλήσεις — και άσκησε σχεδόν 15 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης.

    Έκτοτε, η μετοχή της Tesla έχει χάσει 21% από το υψηλό που σημείωσε στις 4 Νοεμβρίου, περιορίζοντας τα κέρδη της για φέτος στο 37%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έλον Μασκ: Σκέφτεται να παραιτηθεί και να γίνει… influencer



    ΣΧΟΛΙΑ