• Business

    Κρι Κρι: Αυξημένο ενδιαφέρον για το placement από ξένους επενδυτές – Τα σχέδια μετά το Brexit

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος


    Την εκτίμηση ότι η προσπάθεια πώλησης μειοψηφικού πακέτου μετοχών σε επενδυτή θα τελεσφορήσει μέσα στο 2018 εκφράζει ο επικεφαλής της Κρι Κρι, σημειώνοντας πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από ξένα funds που θέλουν να επενδύσουν σε δυναμικές, υγιείς και εξωστρεφείς εταιρείες.

    Ο κ. Παναγιώτης Τσινάβος μιλώντας στο mononews.gr επισημαίνει πως η οικογένειά του είναι έτοιμη να διαθέσει μέρους του ποσοστού της και τονίζει πως στόχος είναι να μεγαλώσει το free float και όχι να αντληθούν νέα κεφάλαια, αφού η εταιρεία έχει επαρκή ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της. Η οικογένεια Τσινάβου ελέγχει το 76% της Κρι Κρι ενώ 10% κατέχουν ιδιώτες επενδυτές και 14% διάφορες νομικές οντότητες.

    Ο κ. Τσινάβος αναφέρει πως η εταιρεία βρίσκεται σε ανοδική πορεία τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και δηλώνει αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα του 2018 θα είναι πολύ καλύτερα από αυτά του 2017.

    Κρι Κρι
    Παναγιώτης Τσίναβος

    Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την Αγγλία, όπου κατέχει ηγετική παρουσία στην κατηγορία του γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας ενώ εδώ και λίγο καιρό άρχισε να διαθέτει και τα επώνυμα γιαούρτια της, αξιοποιώντας την πολύ καλή σχέση που έχει με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο οι προοπτικές στη Μ. Βρετανία είναι πολύ θετικές παρά το επικείμενο Brexit, οι επιπτώσεις του οποίου εκτιμάται πως θα είναι περιορισμένες. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο επικεφαλής της Κρι Κρι δεν θεωρεί πως θα χρειαστεί να προχωρήσει στη δημιουργία εργοστασίου στην Αγγλία, αφού η μονάδα στις Σέρρες μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ανταγωνιστικό κόστος.

    Να σημειωθεί πως από τη στιγμή που ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο στις Σέρρες τα Χριστούγεννα του 2013 μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ μόνο για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής του γιαουρτιού.

    Πρόθεση της Κρι Κρι, όπως λέει, είναι να ενδυναμώσει τις συνεργασίες που διατηρεί στο εξωτερικό και να εμπλουτίσει την γκάμα που προσφέρει με νέους κωδικούς. Πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα της Ιρλανδίας για την τροφοδοσία των καταστημάτων της, με ελληνικό γιαούρτι. Στον σχεδιασμό δεν περιλαμβάνονται εξαγορές, τουλάχιστον για τα επόμενα δυο χρόνια καθώς έμφαση θα δοθεί στην αυτόνομη ανάπτυξη μέσα από την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, την οποία ο κ. Τσινάβος χαρακτηρίζει «κλειδί» για την επιτυχία.

    Το ελληνικό γιαούρτι, υποστηρίζει, πρέπει να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ ποιότητας και να μην πέσει στην παγίδα των χαμηλών τιμών, όπως έπραξαν οι παραγωγοί φέτας με αρνητικές συνέπειες στην τιμή του προϊόντος. «Πρέπει να προστατέψουμε το ελληνικό γιαούρτι. Να διασφαλίσουμε ότι θα παράγεται από 100% ελληνική πρώτη ύλη», λέει χαρακτηριστικά και τονίζει πως πέρα από τους παραγωγούς ευθύνη έχει και η Πολιτεία, η οποία πρέπει να διασφαλίσει ότι πληρούνται οι προδιαγραφές μέσα από τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρι Κρι: Αύξηση του τζίρου κατά 19%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρι Κρι: Σε ιστορικό υψηλό οι εξαγωγές – Νέες συνεργασίες σε Αγγλία και Ιρλανδία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσινάβος (Κρι Κρι): Στόχος η κατάκτηση της πρωτιάς στην αγορά παγωτού



    ΣΧΟΛΙΑ