ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κωτσόβολος παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2019–2020, στις 15 Ιουλίου 2020, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η χρονιά 2019-2020 συμπληρώνει μία τετραετία σημαντικής αύξησης πωλήσεων ύψους 46% στο σύνολο.
Συγκεκριμένα, για το οικονομικό έτος 2019-2020, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα €538 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2018-2019, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα €26,2 εκατ., από €25,2 που ανήλθαν το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα €21,3 εκατ., από €20,1 εκατ. το 2018-2019. Οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα €11,4 εκατ., από €10,7 εκατ. το προηγούμενο έτος.
Όπως δήλωσε ο Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe:
«Το 2020 αναδείχτηκε σε μία χρονιά ορόσημο για την ανθρωπότητα, ένα νέο σημείο αναφοράς για τις ανθρώπινες σχέσεις, και επαναπροσδιόρισε την έννοια της κανονικότητας. Ο αντίκτυπος της υγειονομικής κρίσης είναι εμφανής σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης έκφανσης. Οι αλλαγές που προκύπτουν από την εξέλιξη ή την αλλαγή στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, έχουν ήδη επηρεάσει και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και τη σχέση τους με τους πελάτες.
Ο τρόπος που καταναλώνουμε αγαθά και υπηρεσίες, που ταξιδεύουμε, ή ακόμα και που απολαμβάνουμε την τέχνη ή ένα φαγητό με φίλους, είναι πλέον διαφορετικός. Όσο και αν η νέα αυτή πραγματικότητα φοβίζει, είναι φανερό ότι η τεχνολογία αποτελεί ένα μεγάλο σύμμαχο στην προσπάθεια να επιβιώσουμε, αλλά και να συνεχίσουμε, την ιδιωτική και επαγγελματική μας ζωή. Στο δικό μας κλάδο, ο ρόλος της τεχνολογίας είναι κομβικός. Ο κόσμος πια ζει περισσότερο στο σπίτι του, συμβιώνει με τις συσκευές του και πλέον έχει διαφορετικές απαιτήσεις. «Η τεχνολογία μάς ξανά-συστήνεται» και εμείς έχουμε χρέος να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους, κάνοντάς την προσιτή σε όλους, ώστε να απολαμβάνουν στο έπακρο την κάθε τους στιγμή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Μεγάλη Παρασκευη – Οι προβλέψεις για το Πάσχα
- Αγώνας δρόμου στα Στενά του Ορμούζ: Δύο ιαπωνικά τάνκερ και ένα ελληνόκτητο σε πορεία διέλευσης
- Ασιατικές αγορές: Άνοδος ενόψει των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν το Σαββατοκύριακο
- Μουντιάλ 2026: Χωρίς πάρκινγκ το «MetLife Stadium» – Το πείραμα μετακίνησης που αλλάζει τα δεδομένα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.