• Business

    Κωτσόβολος: Τετραετία σημαντικής αύξησης πωλήσεων ύψους 46%

    • NewsRoom


    Η Κωτσόβολος παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2019–2020, στις 15 Ιουλίου 2020, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η χρονιά 2019-2020 συμπληρώνει μία τετραετία σημαντικής αύξησης πωλήσεων ύψους 46% στο σύνολο.

    Συγκεκριμένα, για το οικονομικό έτος 2019-2020, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα €538 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2018-2019, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα €26,2 εκατ., από €25,2 που ανήλθαν το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα €21,3 εκατ., από €20,1 εκατ. το 2018-2019. Οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα €11,4 εκατ., από €10,7 εκατ. το προηγούμενο έτος.

    Όπως δήλωσε ο Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe:

    «Το 2020 αναδείχτηκε σε μία χρονιά ορόσημο για την ανθρωπότητα, ένα νέο σημείο αναφοράς για τις ανθρώπινες σχέσεις, και επαναπροσδιόρισε την έννοια της κανονικότητας. Ο αντίκτυπος της υγειονομικής κρίσης είναι εμφανής σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης έκφανσης. Οι αλλαγές που προκύπτουν από την εξέλιξη ή την αλλαγή στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, έχουν ήδη επηρεάσει και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και τη σχέση τους με τους πελάτες.

    Ο τρόπος που καταναλώνουμε αγαθά και υπηρεσίες, που ταξιδεύουμε, ή ακόμα και που απολαμβάνουμε την τέχνη ή ένα φαγητό με φίλους, είναι πλέον διαφορετικός. Όσο και αν η νέα αυτή πραγματικότητα φοβίζει, είναι φανερό ότι η τεχνολογία αποτελεί ένα μεγάλο σύμμαχο στην προσπάθεια να επιβιώσουμε, αλλά και να συνεχίσουμε, την ιδιωτική και επαγγελματική μας ζωή. Στο δικό μας κλάδο, ο ρόλος της τεχνολογίας είναι κομβικός. Ο κόσμος πια ζει περισσότερο στο σπίτι του, συμβιώνει με τις συσκευές του και πλέον έχει διαφορετικές απαιτήσεις. «Η τεχνολογία μάς ξανά-συστήνεται» και εμείς έχουμε χρέος να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους, κάνοντάς την προσιτή σε όλους, ώστε να απολαμβάνουν στο έπακρο την κάθε τους στιγμή».



    ΣΧΟΛΙΑ