• Business

    Κορονοϊός: Κανονικά η κίνηση στα σούπερ μάρκετ σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο – Εξαίρεση η Αμαλιάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Καμία ιδιαίτερη μεταβολή δεν παρατηρήθηκε όσον αφορά στην κίνηση στα σούπερ μάρκετ στους νομούς της Αχαΐας, της Ηλείας και της Ζακύνθου, μια μέρα μετά τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

    Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή της Αμαλιάδας, απ’ όπου φέρεται να προέρχεται ο 66χρονος που αποτελεί το 9ο κρούσμα πανελλαδικά και το πρώτο στην Πελοπόννησο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκε αυξημένη προσέλευση τις πρωινές ώρες.

    Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και κάποιοι πολίτες που φοράνε τις ειδικές προστατευτικές μάσκες, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον ιό. «Σε Πάτρα, Πύργο, Γαστούνη και Ζάκυνθο δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη προσέλευση κόσμου. Η κίνηση κινήθηκε σε κανονικά πλαίσια, παρ’ ότι έκλεισαν σχολεία, μουσεία, κινηματογράφοι και γενικώς απαγορεύθηκαν οι μαζικές συναθροίσεις», σημειώνουν άνθρωποι του λιανεμπορίου τροφίμων, τονίζοντας πως είναι απόλυτα προετοιμασμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθούν σε περίπτωση νέας αύξησης της ζήτησης, αφού έχουν φροντίσει να αυξήσουν τα αποθέματά τους.

    Επιπλέον, λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και προβαίνουν σε τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους αποθήκευσης. Επαναλαμβάνουν πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων και καλούν για μια ακόμη φορά τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία. Από την πλευρά τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις σε καθημερινή βάση και, εάν χρειαστεί, θα λάβουν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης.

    Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Υγείας αποφάσισε για τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου για τις 5 και 6 Μαρτίου να ισχύσουν τα εξής μέτρα:

     η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων
     η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων

    Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός που επόμενου 48ωρου.



    ΣΧΟΛΙΑ