• Business

    Κοροναϊός: Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις με ιατρικές μάσκες

    Mark Zuckerberg

    Mark Zuckerberg, Ιδρυτής Meta


    Το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απαγορεύει προσωρινά τις διαφημίσεις και τις πωλήσει που αφορούν ιατρικές μάσκες, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με την αντίδραση των χρηστών της για την εκδήλωση του κοροναϊού COVID-19.

    Ο Rob Leathern, Υπεύθυνος Διαχείρισης Προϊόντων του Facebook, ανακοίνωσε την αλλαγή αυτή σε ένα tweet την Παρασκευή. Ο γίγαντας των social media θα αρχίσει να επιβάλλει την προσωρινή απαγόρευση αυτού του τύπου διαφημίσεων “τις επόμενες ημέρες”, ανέφερε η εταιρεία στο blog της.

    “Απαγορεύουμε τις διαφημίσεις και τις πωλήσεις που αφορούν ιατρικές μάσκες προσώπου”, δήλωσε ο Leathern. “Παρακολουθούμε προσεκτικά τον COVID19 και θα κάνουμε ενημερώσουμε τις πολιτικές μας, εάν δούμε χρήστες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. Θα ξεκινήσουμε αυτή την αλλαγή στις επόμενες μέρες».

    “Τα αποθέματα είναι λίγα, οι τιμές είναι αυξημένες και είμαστε ενάντια στους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία”, ανέφερε ο από την πλευρά του ο Adam Mosseri επικεφαλής του Instagram.

    Η αλλαγή στην πολιτική του Facebook έρχεται μία μόλις μέρα αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι θα αφαιρεί πολιτικές διαφημίσεις από την πλατφόρμα της, εάν αυτές περιέχουν παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με το νέο κοροναϊό.

    Από τη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία, το Facebook έχει επηρεαστεί με πολλούς τρόπους.

    Η εταιρεία έκλεισε την Παρασκευή τα γραφεία της μέχρι τη Δευτέρα, ενώ την Πέμπτη, το Facebook ανακοίνωσε στους εργαζομένους του να μείνουν σπίτι και να ακυρώσουν προγραμματισμένα ταξίδια. Την περασμένη Τετάρτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ένας από τους εργαζομένους της στο Σιατλ βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.



    ΣΧΟΛΙΑ