• Business

    Κωνσταντίνος Σουλιώτης (Παλίρροια): Πώς σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κώστας Σουλιώτης, πρόεδρος της Παλίρροια-Σουλιώτης

    Κώστας Σουλιώτης, πρόεδρος της Παλίρροια


    Εναλλακτικές λύσεις αντί του ηλιέλαιου που χρησιμοποιείται κυρίως στα εξαγώγιμα προϊόντα της αναμένεται να αναζητήσει η εταιρεία Παλίρροια εφόσον οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχιστούν στην ίδια ένταση και τους επόμενους μήνες.

    Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει στο mononews o επικεφαλής της Παλίρροια, Κωνσταντίνος Σουλιώτης, με δεδομένη την αβεβαιότητα που υπάρχει σε ολόκληρη την αγορά, ο ίδιος τηρεί στάση αναμονής ως προς την υλοποίηση των επόμενων σχεδίων του.

    «Κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει όλο αυτό που συμβαίνει και γενικά αρκετά πράγματα έχουν ”παγώσει”» σημειώνει χαρακτηριστικά  ο κ. Σουλιώτης, περιγράφοντας ουσιαστικά την εικόνα που επικρατεί και στις περισσότερες επιχειρήσεις τροφίμων τον τελευταίο μήνα.

    Αν και, όπως επισημαίνει, τα αποθέματα της εταιρείας σε ηλιέλαιο το οποίο χρησιμοποιείται στα προϊόντα που εξάγει η Παλίρροια -με πιο δημοφιλή τα ντολμαδάκια- επαρκούν μέχρι περίπου το τέλος Ιουνίου, εντούτοις υπάρχουν σκέψεις ώστε προχωρήσει στην αντικατάστασή του από σογιέλαιο και ελαιόλαδο.

    Άλλωστε με την κατακόρυφη άνοδο της τιμής του ηλιελαίου, συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, η διαφορά στο κόστος με το ελαιόλαδο πλέον δεν είναι σημαντική, εξηγεί ο κ. Σουλιώτης. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ανατιμήσεις και οι ελλείψεις στο συγκεκριμένο προϊόν διεθνώς, θα συμπαρασύρουν αναπόφευκτα και τις τιμές των υπόλοιπων ελαίων το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα 3% και οι εξαγωγές

    Οι εξαγωγές της Παλίρροια πάντως, οι οποίες και αποτελούν το 85% των συνολικών πωλήσεών της  δεν έχουν επηρεαστεί από την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά καθώς, σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, η εταιρεία ήδη «βρίσκεται μπροστά» στις παραγγελίες των επόμενων μηνών με τη ζήτηση να παραμένει μεγάλη.

    Παράλληλα, εξηγεί, οι πελάτες έχουν ήδη ενημερωθεί και για τις ανατιμήσεις της τάξεως του 3%, στις οποίες έχει προχωρήσει η εταιρεία στα προϊόντα που εξάγει.

    Τα σχέδια για εξαγορές

    Ο επικεφαλής της Παλίρροια έχει εκφράσει την επιθυμία του να επεκταθεί και σε νέα προϊόντα ενώ στο περιθώριο της πρόσφατης HORECA πριν από περίπου έναν μήνα είχε αποκαλύψει, όπως είχε γράψει το mononews, πως βρίσκεται κοντά στις εξαγορές δύο ελληνικών εταιρειών τροφίμων. Διευρύνοντας ουσιαστικά τις δραστηριότητες της Παλίρροια.

    Οι κινήσεις αυτές μάλιστα είχαν προσδιοριστεί για την άνοιξη ωστόσο με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μετά την αναταραχή του πολέμου στην Ουκρανία και με ολόκληρη την αγορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, φαίνεται πως στην παρούσα φάση θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα.



    ΣΧΟΛΙΑ