• Business

    Κώστας Σουλιώτης (Παλίρροια): Σχέδια για νέες εξαγορές στα τρόφιμα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κώστας Σουλιώτης, πρόεδρος της Παλίρροια-Σουλιώτης

    Κώστας Σουλιώτης, πρόεδρος της Παλίρροια


    Σε φάση δυναμικής ανάπτυξης βρίσκεται η εταιρεία Παλίρροια, με επικεφαλής τον Κώστα Σουλιώτη, καθώς σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε εξαγορές στον κλάδο των τροφίμων, με στόχο να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με νέα προϊόντα.

    Στο στόχαστρο της εταιρείας που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ντολμά στον κόσμο, βρίσκονται συγκεκριμένα δύο εξαγορές ελληνικών εταιρειών, πάντα στον κλάδο των τροφίμων, σύμφωνα με όσα επεσήμανε στο περιθώριο της HORECA o κ. Σουλιώτης. Οι οποίες και αναμένεται να ανακοινωθούν έως την άνοιξη, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εταιρεία που αποτελεί μια από τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις της χώρας.

    Σημειώνεται πως στην επιχείρηση της οικογένειας Σουλιώτη, το 2019 εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής η VKN Capital του Βασίλη και της Νέλλυς Κάτσου, αποκτώντας το 36% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Κώστας Σουλιώτης,  έως τότε δεν είχε ενδώσει στις κρούσεις διάφορων funds που προσέγγιζαν την οικογενειακή επιχείρηση.  Το γεγονός ωστόσο, όπως έλεγε ο ίδιος μετά τη συμφωνία, ότι ο Βασίλης και η Νέλλυ Κάτσου πίστεψαν στο success story της εταιρείας και το όραμα της οικογένειας Σουλιώτη για την ανάπτυξη της επιχείρησης, λειτούργησε καταλυτικά.

    Από τον Σεπτέμβριο του 2021 μάλιστα η εταιρεία απέκτησε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Γρηγόρη Σκλήκα, ένα στέλεχος με διεθνή εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων, με θέσεις διοίκησης σε πολυεθνικές εταιρείες ηγέτιδες στα γαλακτοκομικά, αρτοποιεία, ροφήματα, παγωτά.

    Στο εξωτερικό το 85% των πωλήσεων της Παλίρροια

    Ενδεικτική της δυναμικής ανάπτυξης που εμφανίζει η εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι η αναφορά του κ. Σουλιώτη, στο περιθώριο της έκθεσης ΗORECA: «Δεν προλαβαίνουμε να παράγουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη ένα εργοστάσιο και πάλι να μην μας φτάνει».

    Σημειώνεται πως από το 2019, πέραν των εργοστασίων στα Πολιτικά Eυβοίας και τη Bουλγαρία, η Παλίρροια απέκτησε εργοστάσιο και στην Ιορδανία με στόχο να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται.

    Το συγκεκριμένο εργοστάσιο τον Μάρτιο του 2020 έκλεισε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και η παραγωγή ξεκίνησε εκ νέου τον Αύγουστο του 2021. Διαθέτει 120 άτομα προσωπικό, με στόχο να αυξηθούν στα 250 έως το τέλος του 2022.

    Σημειώνεται πως το 2021 η Παλίρροια εμφάνισε αυξημένο τζίρο κατά 14%, σε σχέση με το 2020. Η δύναμη της εταιρείας παραμένει στο εξωτερικό, εκεί όπου καταγράφει το  85% των πωλήσεων της, ενώ τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, αποτελεί τον  leader και στην ελληνική αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Σουλιώτης: «Η οικογένεια Κάτσου πίστεψε στο όραμα της Παλίρροιας, γι’ αυτό και επένδυσε»

     



    ΣΧΟΛΙΑ