• Business

    «Κλείδωσε» ο επενδυτής για Νηρέα και Σελόντα – Χωρίς «κούρεμα» τα δάνεια


    «Κλείδωσε» ο υποψήφιος επενδυτής για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Amerra, η οποία κατέθεσε μια πολύ δυνατή προσφορά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τις τράπεζες, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας. Εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να διαρκέσουν πάνω από ένα μήνα.

    Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, επισημαίνουν πως καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της Amerra έπαιξαν η εμπειρία της στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και τα χρήματα που σκοπεύει να επενδύσει στο νέο σχήμα.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή της Amerra είχε και το γεγονός πως η πρότασή της δεν περιλάμβανε «κούρεμα» των δανείων που βαρύνουν τις δύο εταιρείες, αλλά αφορούσε στην ήπια ρύθμισή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, η «τέχνη του πολέμου» για το «Υγεία», οι «ορφανές» μετοχές και οι μυστικές επαφές



    ΣΧΟΛΙΑ