ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να διορίσει σήμερα ομάδα ειδικών, που θα επαναδιαπραγματευτεί με τις εταιρείες Noble και Shell-Delek, που κατέχουν τα δικαιώματα του οικοπέδου 12 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, στη συνεδρίαση του υπουργικού θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με διεκδικήσεις, που εγέρθηκαν από τις εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζεται η Δημοκρατία για τα ευρήματα στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12.
Οι εταιρίες Noble και Shell-Delek θεωρούν ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε σημείο, που δεν συμφέρει τις ίδιες η εξόρυξη των σχεδόν τεσσάρων τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη». Η Λευκωσία διαφωνεί, ωστόσο, θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Elbisco: Τι σηματοδοτεί η αιφνιδιαστική «αποχώρηση» του CEO Δ. Ραμαντάνη εν μέσω καλοκαιριού
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ιταλία έχει έναν λόγο 9,4 δισ. ευρώ για να μην κρατικοποιήσει τους αυτοκινητοδρόμους
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κέρδη μέχρι… 1.169,57%: Οι μετοχές και οι επιχειρηματίες που «νίκησαν» τα μνημόνια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαλλία: Καθησυχαστική ως προς τον κίνδυνο εξάπλωσης του χανταϊού η υπουργός Υγείας
- Ιράν: Απελευθερώθηκε η ακτιβίστρια Νασρίν Σοτουντέχ – Την απελευθέρωση Ιρανών από το Κουβέιτ ζητά ο Αραγτσί
- Κιρ Στάρμερ: Θα δώσω τη μάχη αν ο υπουργός Υγείας αμφισβητήσει την ηγεσία μου
- Ταχιάος: Ολοκλήρωση του προγράμματος «Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών» στα χρονικά όρια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.