ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το κοίτασμα «Αφροδίτη» δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι να διευθετηθεί η διαμάχη για την αδειοδότηση του ισραηλινού «Yishai», διαμηνύει στην κοινοπραξία Shell – Noble – Delek, ο Γενικός Διευθυντής του Ισραήλ, Udi Adiri, όπως μεταδίδει το philenews.com.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο «Globes», ο Adiri κατέστησε σαφές μέσω επιστολής στους επικεφαλής των εταιρειών ότι το Ισραήλ αντιτάσσεται στην ανάπτυξη του «Αφροδίτη» έως ότου διευθετηθεί η διένεξη για το Yishai.
«Θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κράτος του Ισραήλ δεν παραιτήθηκε από τη δεξαμενή φυσικού αερίου Αφροδίτη-Yishai και δεν έχει πρόθεση να το πράξει», έγραψε στους Yossi Abu (Delek), Keith Elliot (Noble) και Chris Breeze (Shell).
Η επιστολή είχε σταλεί τον προηγούμενο μήνα μετά από παρατήρηση του Beny Steinmetz, κατόχου συμμετοχής στην άδεια Yishai, ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα δικαιώματα της άδειας. Υφίσταται δε ο ισχυρισμός ότι το φυσικό αέριο στο Yishai αξίζει όσο 780.000 περίπου ευρώ.
Σημειώνεται ότι Shell και Noble κατέχουν το 35% του «Αφροδίτη» ενώ η Delek το 30%. Οι τρεις εταιρείες υπέγραψαν στις 7 Νοεμβρίου συμφωνία για επένδυση 2.5-3.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κοίτασμα «Αφροδίτη» στα επόμενα 4-6 χρόνια. Η αξία του φυσικού αερίου εκτιμάται σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ξεκινούν αύριο Πέμπτη οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ – Βήμα βήμα η διαδικασία
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ο νέος εκλογικός χάρτης προκαθορίζει τη μάχη για τη Βουλή – Μόλις 38 έδρες πραγματικά αμφίρροπες
- Φαίη Σκορδά: Επιστρέφει στον ANT1
- Μαρινάκης: Η διασύνδεση με την Κύπρο θα προχωρήσει – Τι είπε για τεκμήρια και μέτρα από ΔΕΘ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.