• Business

    Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά την επίσχεση εργασίας!

    • NewsRoom
    mega


    Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πιθανότατα στα τέλη της εβδομάδας, ετοιμάζουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr, οι εργαζόμενοι στο Mega. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενδέχεται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, να φτάσουν μέχρι και την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

    Προηγουμένως οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας καθώς διανύουν τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα, που παραμένουν απλήρωτοι. Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί έπειτα από σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα γραφεία του Μεγάλου Καναλιού, με τις αντοχές τους να έχουν εξαντληθεί και δεδομένου ότι το μέλλον του καναλιού διαγράφεται δυσοίωνο, αποφάσισαν να κινηθούν νομικά και με μόνο ζητούμενο πλέον την επίλυση του οικονομικού.

    Δίωρη συνεδρίαση είχαν πριν από τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς και οι διοικητικοί του Μεγάλου Καναλιού, οι οποίοι ενδέχεται να ξανασυνεδριάσουν αύριο ή την Παρασκευή.

    Ωστόσο, με συντριπτική πλειοψηφία, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, παρουσία του εργατολόγου κ. Γιάννη Καρούζου- ο οποίος τους κατατόπισε για τα νομικά τους δικαιώματα- αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας κατά της διοίκησης του Mega.

    Οι τελευταίες εξελίξεις άφησαν το Mega εκτός τηλεοπτικού τοπίου και σε συνάρτηση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό το Μεγάλο Κανάλι, δεν είναι καθόλου απίθανο να κλείσει πολύ πριν πέσει το πολυσυζητημένο “Μαύρο” από την Digea, κύριο πάροχο του ψηφιακού σήματος.

    mega_newΥπεθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Mega είχαν καλέσει τους υπέυθυνους της διοίκησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε επιστολή τους μάλιστα, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν:

    «Κύριε Βαρδινογιάννη, Κύριε Μπόμπολα, Κύριε Ψυχάρη, ειλικρινά λυπούμαστε που είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας υπενθυμίσουμε ότι έχετε “ξεχάσει” 500 οικογένειες στην επιχείρησή σας, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, απλήρωτους εδώ και πέντε μήνες.

    Θα θέλαμε επίσης να σας θυμίσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι σας συνεχίζουμε με επαγγελματισμό και σοβαρότητα να στεκόμαστε δίπλα στην επιχείρησή σας. Τα επιχειρηματικά σας σχέδια για το MEGA και για την εξέλιξή του μπορεί να είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς. Όμως είστε υποχρεωμένοι να θυμάστε ότι τους εργαζόμενους, οι επιχειρηματίες και οι εργοδότες τους πληρώνουν έστω και αν έχουν αποφασίσει να τερματίσουν τη λειτουργία μίας επιχείρησης. Ειδικά όταν πρόκειται για τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, με πλούσια φιλανθρωπική δράση.

    Δε ζητάμε ελεημοσύνη. Σας καλούμε να αναλογιστείτε ότι είμαστε άνθρωποι και όχι απλά λογιστικά νούμερα. Θρηνούμε ήδη την απώλεια δύο συναδέλφων μας.

    Η δική σας αδιαφορία και ολιγωρία σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οδήγησε στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών μισθοδοσίας από τις τράπεζες.

    Καλούμε τις τράπεζες να μη δείξουν την ίδια αναλγησία και αδιαφορία με τους μετόχους και να μεριμνήσουν ώστε να αποδεσμεύσουν μέρος των περισσοτέρων από 30 εκατομμύρια ευρώ που παραμένουν δεσμευμένα στους λογαριασμούς της εταιρείας, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ώστε να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις μας.

    Αυτά τα χρήματα είναι αποτέλεσμα της αυταπάρνησης και της επαγγελματικότητας των εργαζομένων και μόνο.

    Ακόμη και αν η κυβέρνηση έχει λόγους να τιμωρήσει την επιχείρηση, εσείς οι μέτοχοι τι έχετε εναντίον μας;

    Είμαστε σε απόγνωση εξ αιτίας σας.

    Σας καλούμε να προχωρήσετε στην εξόφληση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών μας. Η επιχείρηση είναι δική σας, οι ζωές δικές μας.

    ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ MEGA»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ds-tiletipos-stis-trapezes-pliroste-tora-tous-ergazomenous-tou-mega/72285



    ΣΧΟΛΙΑ