• Business

    Κίνηση – έκπληξη από «Γαλαξία»: Φτιάχνει «mall» 10.000 τ.μ. σε νησί για 40 καταστήματα

    γαλαξιας


    Μια νέα σελίδα στη μακρά ιστορία της ετοιμάζεται να ανοίξει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας». Η εταιρεία που ξεκίνησε στο μακρινό 1971 από πέντε φίλους ανακοίνωσε χθες πως μπαίνει στην αγορά των υπερμάρκετ, μέσα από τη δημιουργία πέντε «πρωτόγνωρων διαστάσεων» καταστημάτων στην επόμενη διετία. Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η διοίκηση για τα επόμενα χρόνια ύψους 50 εκατ. ευρώ, με στόχο την επέκταση της αλυσίδας σε περισσότερες περιοχές της χώρας.

    «Η προοπτική μέσα στο 2019 και 2020 είναι η εταιρεία να αποκτήσει ακόμη δέκα καταστήματα, από τα οποία πέντε θα είναι ιδιόκτητα και μάλιστα πρωτόγνωρων διαστάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Πουρσανίδης κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πλάνο για λειτουργία υπερμάρκετ στην Αθήνα.

    Στον αντίποδα, όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, στα σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία εμπορικού κέντρου σε νησί (σ.σ. όπου ήδη έχει αγοραστεί το οικόπεδο), το οποίο θα ξεπερνά τα 10.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί περίπου 40 καταστήματα. Η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος προσδιορίζεται εντός του 2020.

    Σύμφωνα με τον κ. Πουρσανίδη, η εταιρεία προσπαθεί να στηρίζει έμπρακτα τους καταναλωτές, μέσα από πραγματικά χαμηλές τιμές και προσφορές ενώ δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός πως η Γαλαξίας είναι η μόνη ελληνική αλυσίδα που δεν έχει δανεισμό και πως χρηματοδοτεί την ανάπτυξή της με ίδια κεφάλαια. Μάλιστα, όπως είπε, αυτό της δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη πραγματική ελληνική εταιρεία.

    Προσλήψεις και αυξήσεις μισθών 20%

    Ο κ. Πουρσανίδης επεφύλαξε ευχάριστες ανακοινώσεις και για τους εργαζόμενους, λέγοντας πως από την 1η Ιανουαρίου αποφάσισε να δώσει αύξηση 20% στους προσληφθέντες μετά το 2012, αλλά και πως θα προχωρήσει στην πρόσληψη ενός ακόμη εργαζόμενου σε κάθε κατάστημα, ώστε να μπορούν οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι να παίρνουν τα ρεπό τους.

    Υπογράμμισε πως οι παροχές προς τους εργαζόμενους περιλαμβάνουν μια δωροεπιταγή την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ δίδονται έξτρα παροχές στους εργαζόμενους που τα παιδιά τους αριστεύουν ή καταφέρνουν να περάσουν σε κάποιο ανώτατο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.

    Τέλος, τόνισε πως αθόρυβα εδώ και πολλά χρόνια κάνει δωρεές προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και όσους χρειάζονται βοήθεια, χωρίς να διαφημίζει τις αγαθοεργίες της, όπως κάνουν κάποιες άλλες αλυσίδες.

    Η εταιρεία Πέντε με το διακριτικό σήμα Γαλαξίας ιδρύθηκε το 1971 και σήμερα ελέγχει δίκτυο 158 καταστημάτων, εκ των οποίων 83 ιδιόκτητα ενώ απασχολεί συνολικά 4.500 εργαζομένους.

    Σε οικονομικό επίπεδο, ο κύκλος εργασιών το 2018 εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 6,7% (το 2017 ήταν 482,77 εκατ. ευρώ), λόγω της επιστροφής στην κανονικότητα των δικτύων της Μαρινόπουλος και Βερόπουλος που πλέον έχουν ενταχθεί στους ομίλους Σκλαβενίτη και MyMarket αντίστοιχα. Για την τρέχουσα χρήση, η διοίκηση θεωρεί ότι θα διατηρηθεί το ίδιο κλίμα καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χ. Χειμωνίδης (Γαλαξίας) στο mononews: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με την ΑΒ Βασιλόπουλος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκλαβενίτης: «Αντίστροφη μέτρηση» για την πώληση της «Κρόνος» στην Bazaar του Βερούκα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φ. Καρακίτσος (Spar): «Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα- Θέλουν και άλλοι να έρθουν μαζί μας»



    ΣΧΟΛΙΑ