• Business

    Κίνα: Μαζική αποχώρηση εκατομμυριούχων

    Σι Τζινπινγκ, Πρόεδρος Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

    Σι Τζινπινγκ, Πρόεδρος Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας


    Σύμφωνα με έκθεση της Henley & Partners, η Κίνα θα δει τη μεγαλύτερη καθαρή εκροή εκατομμυριούχων παγκοσμίως φέτος, καθώς η αύξηση του πλούτου της χώρας επιβραδύνεται.

    Η συμβουλευτική εταιρεία εκτιμά ότι η Κίνα θα χάσει 13.500 άτομα υψηλού καθαρού πλούτου, με επενδυτική περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ακολουθεί στη λίστα η Ινδία με απώλειες 6.500 εκατομμυριούχων και η Βρετανία με 3.200, σύμφωνα με την έκθεση Henley Private Wealth Migration Report.

    Η προσπάθεια του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για «κοινή ευημερία» σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες της Κίνας συρρέουν σε πιο φιλόξενα μέρη όπως η Σιγκαπούρη ή καταρτίζουν ένα εφεδρικό σχέδιο τα τελευταία χρόνια, ενώ οι παρατεταμένοι περιορισμοί Covid έχουν προστεθεί στους λόγους για τους οποίους οι πλούσιοι φεύγουν στο εξωτερικό, σχολιάζει το Bloomberg.

    «Η γενική αύξηση του πλούτου στην Κίνα έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι πρόσφατες εκροές θα μπορούσαν να είναι πιο επιζήμιες από το συνηθισμένο», δήλωσε στην έκθεση ο Andrew Amoils, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία πληροφοριών πλούτου New World Wealth.

    Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε έντονα από το 2000 έως το 2017, αλλά η ανάπτυξη του πλούτου και των εκατομμυριούχων στη χώρα ήταν αμελητέα από τότε, έγραψε.

    Εν τω μεταξύ, η έξοδος των εκατομμυριούχων από τη Βρετανία είναι πιθανό να διπλασιαστεί, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον κατάλογο ων εκροών, πάνω από τη Ρωσία που είναι στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με την έκθεση. Στη Βρετανία έχει «ανάψει» το debate για τη φορολόγηση εν μέσω Brexit.

    Από την άλλη πλευρά, η Αυστραλία αναμένεται να ξεπεράσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να γίνει η πρώτη χώρα που προσελκύει εκατομμυριούχους, με τη Σιγκαπούρη στην τρίτη θέση. Περίπου 5.200 εκατομμυριούχοι θα μετακομίσουν φέτος στην Αυστραλία.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος ONEX και Ν. Κορέα βάζουν θεμέλια συνεργασίας σε 4 τομείς

    Πόλεμος στην Ουκρανία- Πριγκόζιν: Η Wagner πιθανό να αποχωρήσει από το μέτωπο

    Optima bank: Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο με ετήσιο μέρισμα

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ