• Business

    Το κύκνειο άσμα του ζεύγους Λυμπέρη

    αντωνης ελενα λυμπερη

    Αντώνης και Έλενα Λυμπέρη


    Σοκ, δάκρυα απόγνωσης, βλέμματα στο κενό, αγκαλιές από τις οποίες ξεχείλιζαν η θλίψη και πρόσωπα με την αγωνία για το αύριο ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, συνέθεσαν το παζλ του λουκέτου που χτύπησε το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου τις εκδόσεις Alpha Editions AE. Ένα λουκέτο που σήμανε – για πολλούς – το κύκνειο άσμα του ζεύγους Αντώνη και Έλενας Λυμπέρη στον χώρο των εκδόσεων.

    Χρειάστηκε μια δικαστική απόφαση η οποία δικαίωνε τους εργαζόμενους του πάλαι ποτέ κραταιού εκδοτικού κολοσσού, οι οποίοι διεκδικούσαν με πάθος τα δεδουλευμένα τους τρία χρόνια, για να μείνουν άνεργοι όλοι όσοι απασχολούνταν στη νέα εταιρία.

    Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση ενσαρκώνει τέλεια το ρητό “ο θάνατός σου η ζωή μου” και είναι απτό δείγμα των ζοφερών καιρών που διανύουμε.

    Καιρών που είναι δύσκολοι όχι μόνο για πρίγκιπες όπως λέει το γνωστό τραγούδι αλλά και για glam ζευγάρια σαν το ζεύγος Λυμπέρη, που βρίσκεται για δεύτερη φορά στο μάτι του κυκλώνα.

    Άδικα;

    Όχι, θα πουν πολλοί, ναι θα πουν λίγοι μετά το χτεσινό σοκαριστικό λουκέτο, που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις δέκα και μισή το πρωί.

    Ο Αντώνης και η Έλενα Λυμπέρη, προσπάθησαν να στήσουν ξανά τον όμιλο κάτω από την ομπρέλα προστασίας του κουμπάρου τους κ. Δημήτρη Κοντομηνά και του κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, ο οποίος συμμετείχε με ένα πολύ μικρό ποσοστό στο νέο εκδοτικό σχήμα.

    Είχε προηγηθεί μήνες πριν η κατάρρευση των Εκδόσεων Λυμπέρη, που άφησε το δικό της στίγμα στον εκδοτικό χώρο με περιοδικά σαν το “Status”, το “Life & Style”, το “Hello” και το “7 ημέρες TV” μεταξύ πολλών άλλων.

    Μόνο που η μεταβίβαση στο νέο εκδοτικό σχήμα, άφησε, όπως έγινε γνωστό, πολλά ανοιχτά κεφάλαια με τους εργαζόμενους που κινήθηκαν δικαστικά για να αποζημιωθούν, θεωρώντας ότι εξαπατήθηκαν από το ζεύγος.

    Η δικαστική απόφαση τους δικαίωσε αφού σύμφωνα με αυτή, η διάδοχος εταιρία – δηλαδή η Alpha Editions AE – υποχρεούται να καταβάλλει στους πρώην συντάκτες και απασχολούμενους στο διαφημιστικό τμήμα, τα δεδουλευμένα που δεν είχε καταβάλλει η “Εκδόσεις Λυμπέρη”, από το καλοκαίρι του 2012 και μέχρι τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, μαζί με την αναλογία του δώρου των Χριστουγέννων.

    Στην απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ο παράδοξος τρόπος μεταβίβασης των τίτλων των περιοδικών και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που προηγήθηκαν της μεταβίβασης, όπως ο αποκλεισμός από το νέο σχήμα όλων όσων εκ των εργαζομένων είχαν κινηθεί νομικά κατά του ζεύγους Λυμπέρη.

    Η κ. Έλενα Λυμπέρη έβλεπε σοκαρισμένη τους εργαζόμενους να πηγαίνουν στο λογιστήριο για να παραλάβουν τις επιταγές με τις αποζημιώσεις τους και το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να τους ευχηθεί καλή δύναμη.

    Θα την χρειαστεί τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της Αντώνης Λυμπέρης για να αντέξουν αυτό το δεύτερο εκδοτικό λουκέτο, που απέδειξε ότι δεν μπορείς τελικά να χτίσεις ένα νέο εκδοτικό οικοδόμημα πάνω στα ερείπια του παλιού, αν δεν έχεις “καθαρίσει” τις υποχρεώσεις σου, πρωτίστως στους ανθρώπους που δούλευαν απλήρωτοι για μήνες.

    Επιβεβαίωσαν πάντως – αν μη τι άλλο – με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες και ένα άλλο ρητό.

    Αυτό που λέει “Έσπειρες ανέμους, θα θερίσεις θύελλες…”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοφία Κούστα : Πολύ σκληρή για να υποκύψει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλενα Κουντουρά: Στα κρυφά η νέα διαφημιστική προβολή του ελληνικού τουρισμού!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/twitter-giortazi-ntou-tou-kontomina-ton-verikio-sto-studio-tis-menegaki-video/79749

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ