• Business

    Κέκροψ: Οριακά μειωμένος ο κύκλος εργασιών το 2019

    • NewsRoom
    Τι βλέπει η αγορά πίσω από το ράλι της Κέκροψ

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Οριακή κάμψη του κύκλου εργασιών και με διεύρυνση των ζημιών κατέγραψε η εταιρία «Κέκροψ», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

    Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται οριακά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, καθώς η Εταιρεία δεν σύναψε νέες συμβάσεις μισθώσεων.

    Τα αποτέλεσμα λειτουργικής δραστηριότητας ανέρχονται για τη χρήση του 2019 σε ζημίες € 403 χιλ. έναντι κερδών € 89 χιλ. Όπως σημειώνεται, η χρήση του 2018 επηρεάστηκε θετικά από την έντοκη επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος Φ.Α.Π. ύψους € 431 χιλ.

    Η ζημία μετά φόρων για τη χρήση του 2019 ανέρχεται σε € 566 χιλ. έναντι € 118 χιλ. τη χρήση του 2018. Η αύξηση των ζημίων αποδίδεται κυρίως στη μη ύπαρξη εκτάκτων εσόδων κατά την τρέχουσα χρήση, τα οποία επηρέασαν θετικά την προηγούμενη χρήση.

    Σε ό,τι αφορά τη μείωση στα ταμειακά διαθέσιμα κατά € 1.238 χιλ. αποδίδεται κυρίως στην αποπληρωμή δόσης δανείου ύψους € 50 χιλ., στην αποπληρωμή τόκων € 180 χιλ., στην αποπληρωμή υποχρεώσεων προηγούμενης χρήσης, καθώς και στο κεφάλαιο κίνησης που απαιτείται για τη λειτουργία της Εταιρείας.

    Τέλος, σημειώνεται πως τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας κατά την χρήση του 2019 δεν επιτρέπουν την διανομή μερίσματος για τη χρήση αυτή.



    ΣΧΟΛΙΑ