• Business

    Και τώρα μάχη Πιτσιόρλα – Ρουμελιώτη για το Ελ. Βελ. – Τι λένε οι Καναδοί μέτοχοι

    Αεροδρόμια

    Αεροδρόμιο


    Τον αγώνα του ενάντια σε… θεούς και δαίμονες στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων συνεχίζει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, που αυτή τη φορά τίθεται αντιμέτωπος με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», Τάκη Ρουμελιώτη, για το θέμα της παράτασης της σύμβασης παραχώρησης.

    Τι ακριβώς έχει συμβεί; Πολύ απλά, με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται και στο τρίτο μνημόνιο, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου, ώστε να προχωρήσει εντός του 2015 η προκήρυξη για την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει και να έχει ολοκληρωθεί εντός του περασμένου Δεκεμβρίου. Ωστόσο, παρά και τη σχετική επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ, το θέμα δεν έφτασε ποτέ στο διοικητικό συμβούλιο του «Ελ. Βενιζέλος».

    Αιτία; Η στάση «αναμονής» που τηρεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. περιμένοντας τις… άνωθεν εντολές του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος φαίνεται πως έχει κηρύξει «ανένδοτο» εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και των αποκρατικοποιήσεων γενικά – είναι πλέον κοινό μυστικό ότι ο υπουργός ανήκει στα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν… αλλεργία στις ιδιωτικές επενδύσεις.

    Έτσι, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ (που κατέχει το 30% των μετοχών του αεροδρομίου) και η AviAlliance, συμφερόντων της καναδικής PSP (που κατέχει το 40% των μετοχών) θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία, αυτή μπλοκάρεται από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου (που κατέχει το 25% των μετοχών), με τη στήριξη βεβαίως του Χρήστου Σπίρτζη…

    Βλέποντας την πλευρά της κυβέρνησης να παίζει… καθυστερήσεις, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται άμεσα να στείλει και δεύτερη επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου, καλώντας μάλιστα προσωπικά τον πρόεδρό του να αναλάβει τις ευθύνες του και να βάλει το θέμα αυτό στην ατζέντα.

    Ίσως έτσι το ΤΑΙΠΕΔ καταφέρει να πιέσει καταστάσεις και να βγει νικητής σε αυτόν τον παράδοξο… εμφύλιο με τον εκπρόσωπο του Δημοσίου, έναν εμφύλιο που σίγουρα θα προκαλεί στην καλύτερη περίπτωση γέλια και απορία στην PSP, και στη χειρότερη θα κάνει τους Καναδούς να αναρωτιούνται αν αξίζει να πληρώσουν πράγματι, με αυτήν την παρανοϊκή κατάσταση, το τίμημα για την παράταση της σύμβασης, αλλά και για την εξαγορά του 30% του ΤΑΙΠΕΔ…



    ΣΧΟΛΙΑ