• Business

    Καταιγιστικές εξελίξεις στη Folli Follie: Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του ΔΣ – Στη θέση του ο Γιώργος Σάμιος (upd)

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Νέες αλλαγές συντελούνται στην διοικητική ομάδα της Folli Follie.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Ιωαννίδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση, πριν από μερικά 24ωρα, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, παραμένοντας ωστόσο απλό μη εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου.

    Τη θέση του προέδρου του ΔΣ αναλαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σάμιος.

    Η κίνηση του κ. Ιωαννίδη έρχεται σε συνέχεια των  παραιτήσεων πολλών μελών της νέας διοίκησης που όρισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με δικαστική απόφαση πριν από περίπου 1,5 μήνα, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία εξυγίανσης της πολύπαθης εταιρείας και να απομακρύνει από τη διοίκηση μέλη που πιθανότατα ήταν κοντά στο περιβάλλον Κουτσολιούτσου.

    Πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση της Folli δεν αποκλείουν την πιθανότητα νέων παραιτήσεων, κυρίως γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη νομική κάλυψη των μελών του ΔΣ από νομικές ενέργειες εναντίον τους όσον αφορά στους χειρισμούς που ακολουθούν για τη διάσωση της εταιρείας. Το θέμα της νομικής κάλυψης εκτιμάται πως ήταν αυτό που οδήγησε και τα υπόλοιπα μέλη στην «πόρτα της εξόδου».

    Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα έχει τεθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία που θα λύσει τα χέρια των μελών για να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς στην επίλυση του «γόρδιου δεσμού».



    ΣΧΟΛΙΑ