• Business

    Καταστροφική η πανδημία για την Ryanair – «Χτύπημα» €1 δισ. και 82% πτώση εσόδων το τελευταίο τρίμηνο

    • NewsRoom

    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair


    «Βουτιά» 82% στα έσοδά της παρουσίασε η Ryanair το τελευταίο τρίμηνο

    Απώλειες μεταξύ 850 και 950 εκατ. ευρώ δήλωσε ότι αναμένει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία στο τρέχον οικονομικό έτος, που λήγει στις 31 Μαρτίου, περίπου 5 φορές μεγαλύτερες από την προηγούμενη ετήσια ζημιά-ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2009.

    Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, η Ryanair ενδέχεται να χάσει περίπου 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση που έχει καταγράψει ποτέ, όπως ενημέρωσε η ίδια.

    Σύμφωνα με το Reuters, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης δήλωσε επίσης ότι η κρίση θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

    Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει απώλειες μεταξύ 850 και 950 εκατ. ευρώ στο τρέχον οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου, περίπου 5 φορές μεγαλύτερες από την προηγούμενη ετήσια ζημιά – ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2009.

    Σημειώνεται ότι οι περιορισμοί της Covid-19 μείωσαν τον αριθμό επιβατών της Ryanair κατά 78% τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους χρήσης, οδηγώντας σε τριμηνιαία απώλεια 306 εκατ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 300 εκατ.

    Τέλος, η Ryanair σημείωσε πτώση 82% στα έσοδα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, έναντι πτώσης 88% της αντίπαλης easyJet και 77% της Wizz.

    Διαβάστε ακόμη:

    ExxonMobil: Προκαταρκτικές συνομιλίες συγχώνευσης με τη Chevron

    Ανατροπή με τη Jumbo-H νέα απόφαση του Απόστολου Βακάκη

    Βάσω Στασινού Νικοπολίδη: Οι γυναίκες είναι έτοιμες να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους διοίκησης σε κάθε τομέα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ