• Business

    Καταργείται το τέλος διανυκτέρευσης για όσους είχαν σύμβαση με την Thomas Cook

    τομας κουκ


    Καταργείται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το τέλος διαμονής για όσους είχαν σύμβαση με την Thomas Cook.

    Αναλυτικότερα, με ισχύ από 23 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου απαλλάσσονται από το τέλος διανυκτέρευσης όλοι εκείνοι οι τουρίστες που κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρέθηκαν ή επρόκειτο να βρεθούν στην Ελλάδα και «έσκασε» το «κανόνι» της Thomas Cook.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ο φόρος θα επιστραφεί στους πολίτες που επισκέφθηκαν την χώρα μας και διέμειναν ή επρόκειτο να διαμείνουν σε ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την αγγλική εταιρεία.

    Το κόστος για τον προϋπολογισμό είναι ασήμαντο και ταυτόχρονα υπάρχει επικοινωνία με άλλες χώρες που έχουν υποστεί μεγαλύτερη ζημιά, όπως η Ισπανία για να αναληφθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες όσο ωριμάζουν οι πληροφορίες για το μέγεθος του «κανονιού».

    Όπως είχε γράψει ήδη από χθες το mononews.gr, η κυβέρνηση εξετάζει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της κατάρρευσης του tour operator ευρεία δέσμη μέτρων, με σκοπό την ανακούφιση των ξενοδόχων από την ανυπολόγιστη ζημιά που φέρνει στις επιχειρήσεις το «κανόνι» της Thomas Cook, με πρώτη πρόβλεψη στο τραπέζι την απαλλαγή από το τέλος διανυκτέρευσης για όσες μονάδες είχαν συναλλαγές με τον ταξιδιωτικό γίγαντα.



    ΣΧΟΛΙΑ