• Business

    Kamil Ziegler: Κίνηση ματ από την διοίκηση του ΟΠΑΠ

    kamil ziegler

    Kamil Ziegler, Πρόεδρος ΟΠΑΠ.


    Σε μια κίνηση ματ προχώρησε χθες η διοίκηση του ΟΠΑΠ προς όφελος των μετόχων του. Για την ακρίβεια προχωρά στην πρόσθετη διανομή μερίσματος από αδιάθετα κέρδη προηγουμένων ετών, ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή. Η πρόταση θα τεθεί προς ψήφιση από τους μετόχους της εταιρείας σε έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την 21η Ιουνίου. Η αποδοχή, όπως φυσικά αναμένεται, της πρότασης, σημαίνει πως συνολικά, οι μέτοχοι της ΟΠΑΠ θα λάβουν σχεδόν ένα ευρώ (0,97 ευρώ ανά μετοχή, προ της σχετικής παρακράτησης φόρου), από τα κέρδη της χρήσης του 2015 (0,40 ευρώ συνολικά, η πληρωμή του οποίου ξεκίνησε στις 11/5) και από αδιάθετα κέρδη προηγούμενων ετών (0,57 ευρώ).

    Το συνολικό ποσό που βγαίνει από τα ταμεία του Οργανισμού για μερίσματα ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να έχει καταβάλει και 500 εκατ.ευρώ σε φόρους για το περυσινό οικονομικό έτος (και συνολικά 2 δισ. στην τριετία!). Υπενθυμίζεται πως το μετοχικό κεφάλαιο της ΟΠΑΠ, κύριοι μέτοχοι είναι η Emma Delta Hellenic Holdings (33%), η Blackrock (5.37%), η Baupost (5,19%) και η Fidelity (5%).

    Ήδη οι αναλυτές έκαναν λόγο για μια κίνηση-έκπληξη, με τη Eurobank Securities συμπεριλαμβάνει εκ νέου τη μετοχή του ΟΠΑΠ στις κορυφαίες της επιλογές από το ελληνικό Χρηματιστήριο. Η ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του οργανισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2016, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά 6% σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, η οποία υπερκέρασε την πίεση στο GGR (ακαθάριστα έσοδα). Εκτιμά, δε, ότι ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε τροχιά να πετύχει λειτουργική κερδοφορία ύψους 320 εκατ. ευρώ στο έτος, πάνω από τις εκτιμήσεις για EBITDA ύψους 300 εκατ. ευρώ.

    Η Eurobank Securities δίνει τιμή-στόχο στα 9,60 ευρώ για τη μετοχή της ΟΠΑΠ (upside 36%, κλείσιμο 7,06 ευρώ στις 30/5), με σύσταση “αγορά”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kamil-ziegler-kerdi-528-ek-evro-gia-ton-opap/49566

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/oi-sekiouritades-eprepe-na-petaxoun-ton-polaki-exo-apo-to-ipourgio/49621



    ΣΧΟΛΙΑ