• Business

    Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 κυριότερες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 σημαντικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    -Οι Βρετανοί ψηφίζουν σήμερα για την παραμονή τους ή μη στο δημοψήφισμα, σε ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία αναμέτρηση θρίλερ. Αναμέτρηση-θρίλερ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    -Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απoφάσισε χθες να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄εξαίρεση επιλεξιμότητας των ελληνικών ομολόγων (waiver). Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα ελληνικά ομόλογα θα ξεκινήσουν να γίνονται δεκτά και πάλι από τις 29 Ιουνίου.

    -Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε χθες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει “σε καμία περίπτωση νέα διαπραγμάτευση” με το Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είχε απορρίψει την πιθανότητα να παραιτηθεί ο Γιούνκερ εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο σημερινό δημοψήφισμα.

    -Στην εφαρμογή του μέτρου προσωρινής διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων που συλλαμβάνονται επανειλημμένως να μην εκδίδουν αποδείξεις προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Εγκύκλιος με οδηγίες προς τους ελεγκτές για το θέμα των ελέγχων αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

    -Συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων εξασφάλισε η Forthnet. Tο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε αποδεκτή τη πρόταση των τραπεζών για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/goldman-sachs-iremiste-brexit-den-ine-lehman-brothers/55599



    ΣΧΟΛΙΑ