• Business

    Κ. Σουλιώτης: «Η οικογένεια Κάτσου πίστεψε στο όραμα της Παλίρροιας, γι’ αυτό και επένδυσε»

    Κώστας Σουλιώτης, πρόεδρος της Παλίρροια-Σουλιώτης

    Κώστας Σουλιώτης, πρόεδρος της Παλίρροια


    Η ανθρώπινη σχέση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της οικογένειας Σουλιώτη να «δώσει τα χέρια» με την VKN Capital του Βασίλη και Νέλλης Κάτσου. «Στις συναλλαγές δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά και θέμα ανθρώπων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλοο παράγων άνθρωπος», επισημαίνει μιλώντας στο mononews.gr ο Κώστας Σουλιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παλίρροιας.

    «Θέλαμε να βρούμε συνεργάτες που να μοιράζονται τις αξίες μας. Και για αυτό μέχρι σήμερα είχαμε κλεισμένα τα αυτιά μας στα διάφορα fund που μας προσέγγισαν στο παρελθόν και δεν ενδίδαμε στις κρούσεις τους», σημειώνει.

    Όπως λέει ο κ. Σουλιώτης, ο Βασίλης Κάτσος και η αδελφή του, Νέλλη, πίστεψαν στο success story της Παλίρροια στο εξωτερικό και στο όραμα που έχει η οικογένεια Σουλιώτη για την ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Παλίρροια, παρότι είναι μια υγιής επιχείρηση που δεν έχει άμεση ανάγκη από κεφάλαια, επέλεξε να πορευθεί μαζί με την VNK Capital τα επόμενα χρόνια.

    Στα σχέδια της Παλίρροια, η οποία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, είναι ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα, η επέκταση σε νέες αγορές, η δημιουργία εργοστασίου στη Μέση Ανατολή καθώς και οι επιλεγμένες εξαγορές εταιρειών. Απώτερος στόχος είναι ο διπλασιασμός των πωλήσεων, στα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ, μέσα στην επόμενη πενταετία. Ένα σχέδιο αρκετά φιλόδοξο, αλλά πολύ ρεαλιστικό με βάση τις δυνατότητες της εταιρείας.

    Η VKN Capital εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής στην Παλίρροια, αποκτώντας το 36% του μετοχικού κεφαλαίου. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, όταν θα έχουν εξασφαλισθεί όλες οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τότε θα οριστικοποιηθεί και το τίμημα και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση στελεχών της VKN Capital στο διοικητικό συμβούλιο της Παλίρροια.

    Η Παλίρροια ιδρύθηκε το 1952 στα Πολιτικά Ευβοίας και ανήκει στην οικογένεια Σουλιώτη. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ντολμά στον κόσμο, τυλίγοντας 1,6 εκατομμύρια τεμάχια τη μέρα. Διαθέτει 120 κωδικούς, ωστόσο τα ντολμαδάκια συνεισφέρουν πάνω από το 50% των πωλήσεων.

    Στην Ελλάδα απασχολεί περίπου 180 άτομα ενώ συνολικά έχει πάνω από 1.600 εργαζόμενους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η VNK Capital νέος στρατηγικός μέτοχος της ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ – ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πλώρη» για εργοστάσιο στην Ιορδανία βάζει η ελληνική «Παλίρροια»



    ΣΧΟΛΙΑ