• Business

    JPMorgan Chase: Η τράπεζα αναμένει ότι οι εργαζόμενοί της θα επιστρέψουν στο γραφείο μέχρι τον Ιούλιο

    • NewsRoom
    JP Morgan

    Jamie Dimon, Πρόεδρος JP Morgan


    Η τράπεζα JPMorgan Chase ενημέρωσε σήμερα τους Αμερικανούς υπαλλήλους της ότι αναμένει πως θα επιστρέψουν στα γραφεία τους, τουλάχιστον εν μέρει, το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο.

    «Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τον στόχο των 200 εκατομμυρίων εμβολιασμών κατά της Covid-19 και ολοένα και περισσότερες πόλεις και Πολιτείες αίρουν τους περιορισμούς, θα ξανανοίξουμε τα γραφεία μας για όλους τους εργαζομένους την Δευτέρα, 17 Μαΐου», υπό την προϋπόθεση ότι στον κάθε χώρο δεν θα βρίσκεται αριθμός μεγαλύτερος του 50% της χωρητικότητάς του, αναφέρεται στο υπόμνημα που απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους της τράπεζας.

    Η τράπεζα σημείωσε επίσης ότι θέλει να δώσει χρόνο στους εργαζομένους της ώστε να αισθάνονται και πάλι άνετα σε έναν κλειστό χώρο που θα φιλοξενεί πολλά άτομα ταυτόχρονα. Όμως «αναμένουμε ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου, όλοι οι υπάλληλοι που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα έρχονται να δουλεύουν στο γραφείο, εναλλάξ», χωρίς να ξεπεραστεί το όριο του 50%.

    Οι εργαζόμενοι θα πρέπει κατά συνέπεια να οργανώσουν τον χρόνο της εργασίας τους, σε συνεννόηση με τους ανωτέρους τους. «Πιστεύουμε ειλικρινά ότι το να δουλεύουμε μαζί και δια ζώσης είναι σημαντικό για την κουλτούρα μας, για τους πελάτες μας, για τη δραστηριότητά μας και για τις ομάδες μας», συνεχίζει το υπόμνημα. Οι θυγατρικές της JP Morgan Chase στο εξωτερικό θα συνεχίσουν πάντως να ακολουθούν τους κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε χώρα.

    Καθώς η εμβολιαστική εκστρατεία προχωρά καλά στις ΗΠΑ, πολλές εταιρείες αρχίζουν να εξετάζουν πώς θα είναι «η ζωή μετά» την επιστροφή στο γραφείο. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft, πολλοί μεγάλοι όμιλοι σκέφτονται να υιοθετήσουν ένα «υβριδικό» σύστημα, επιτρέποντας στους υπαλλήλους τους να ακολουθήσουν ένα μικτό σύστημα τηλεργασίας και παρουσίας στα γραφεία.

    Σε επιστολή του προς τους μετόχους της JPMorgan Chase, στις 7 Απριλίου, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της τράπεζας Τζέιμι Ντίμον ανέφερε την πιθανότητα ορισμένοι υπάλληλοι να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους. Όμως «σε γενικές γραμμές» οι περισσότεροι θα εργάζονται από το γραφείο, ιδίως στις υπηρεσίες που δέχονται κοινό ή ασχολούνται με τη διαχείριση των επιταγών, πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Space Hellas: Αυξημένες οι πωλήσεις και τα κέρδη της το 2020

    Δώρο Πάσχα: Καταβάλλεται αύριο σε εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας και σε όσους εντάχθηκαν στη «ΣΥΝ-Εργασία»

    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει αντιδικία με τον πατέρα μας, κάποια τρωκτικά τον παρουσιάζουν «εχθρό» των παιδιών του»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ