• Business

    John Furner (Walmart): Το Ozempic οδηγεί τους καταναλωτές σε αγορές λιγότερων τροφίμων

    • Bloomberg
    John Furner, διευθύνων σύμβουλος της Walmart στις ΗΠΑ

    John Furner, Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart στις ΗΠΑ


    Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία λιανικού εμπορίου Walmart υποστηρίζει ότι βλέπει ήδη αντίκτυπο στις αγορές τροφίμων από άτομα που παίρνουν το φάρμακο για τον διαβήτη Ozempic, το Wegovy και άλλα φάρμακα που καταστέλλουν την όρεξη.

    «Σίγουρα βλέπουμε μια μικρή αλλαγή σε σύγκριση με τον συνολικό πληθυσμό, βλέπουμε μια μικρή υποχώρηση στο συνολικό καλάθι», δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ο John Furner, διευθύνων σύμβουλος της Walmart στις ΗΠΑ. «Απλά λιγότερα προϊόντα, λιγότερες θερμίδες».

    Η εταιρεία με έδρα το Bentonville του Αρκάνσας μελετά τις αλλαγές στα πρότυπα πωλήσεων χρησιμοποιώντας ανώνυμα δεδομένα για τους αγοραστές. Μπορεί να εξετάσει τις αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά των ατόμων που παίρνουν το φάρμακο και να τις συγκρίνει με αντίστοιχα άτομα που δεν λαμβάνουν το φάρμακο.

    Ο Furner είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με τα φάρμακα που καταστέλλουν την όρεξη, τα οποία κατασκευάζει η Novo Nordisk, καθώς και άλλα παρόμοια φάρμακα.

    Ολοένα και περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι και επενδυτές εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς τα δημοφιλή φάρμακα για την απώλεια βάρους μπορεί να αλλάξουν την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kellanova που παράγει τα Pringles και τα Cheez-Its, Steve Cahillane, είπε ότι μελετά τον πιθανό αντίκτυπό τους στις διατροφικές συμπεριφορές.

    «Όπως όλα όσα δυνητικά επηρεάζουν την επιχείρησή μας, θα το εξετάσουμε και αυτό, θα το μελετήσουμε και, αν χρειαστεί, θα το μετριάσουμε», δήλωσε σε συνέντευξή του.

    Η Walmart πουλά φάρμακα GLP-1, μια κατηγορία που περιλαμβάνει το Ozempic, μέσω των φαρμακείων της.

    Τον Αύγουστο, είπε ότι αυτά έδωσαν ώθηση στα έσοδα της. Οι πωλήσεις αυτών των φαρμάκων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 300% μεταξύ 2020 και 2022, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Trilliant Health.

    «Ακόμα περιμένουμε τα τρόφιμα, τα αναλώσιμα και την υγεία και ευεξία, κυρίως λόγω της δημοτικότητας ορισμένων φαρμάκων GLP-1, να αυξηθούν ως ποσοστό του συνόλου στο δεύτερο μισό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart, Doug McMillon, σε μια κλήση με αναλυτές τον Αύγουστο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ozempic: Χιλιάδες συσκευασίες σε ψυγεία, γιατί δεν τις αποδεσμεύει ο ΕΟΦ

    Novo Nordisk: Το Ozempic εκτόξευσε την χρηματιστηριακή της αξία – Η μάχη με τη LVMH

    Διαθέσιμα στα φαρμακεία τα αντιγριπικά εμβόλια

    ______________________

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ