• Business

    John Christodoulou – Κωνσταντίνος Αργυρός: η απρόσμενη συνεργασία τους στον τομέα του real estate

    • NewsRoom
    John Christodoulou, Κωνσταντίνος Αργυρός

    John Christodoulou, Κωνσταντίνος Αργυρός


    Σε συνεργασία στον τομέα του real estate οδήγησε η αναπτυσσόμενη φιλία μεταξύ του Κύπριου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου John Christodoulou και του επιτυχημένου και δημοφιλούς τραγουδιστή Κωνσταντίνου Αργυρού, που ξεκίνησε από τον τομέα της φιλανθρωπίας και της προσφοράς προς την κοινωνία.

    Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Κωνσταντίνος Αργυρός υποστήριξε αφιλοκερδώς το φιλανθρωπικό ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό «Love Cyprus». Ο διαγωνισμός στόχευε στην ανάδειξη ταλέντων χιλιάδων παιδιών από 200 σχολεία, προβάλλοντας τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Κύπρου, μέσα από την δημιουργικότητα.

    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο John Christodoulou έχουν συμμετάσχει μαζί και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις, παρουσία φίλων τους όπως η Μαριάννα Λάτση, η Άννα Βίσση, ο Mark Noble και ο Christian Moore. Επίσης, παραβρέθηκαν στην τελετή βράβευσης του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, από τον Πρόεδρο της Κύπρου, για τις δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος, πέρσι, στη Λεμεσό.

    Κωνσταντίνος Αργυρός, John Christodoulou και πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό
    Κωνσταντίνος Αργυρός, John Christodoulou και πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

    Πρόσφατα, ο John Christodoulou και ο Κωνσταντίνος Αργυρός προχώρησαν και σε επιχειρηματική συνεργασία, αγοράζοντας δύο ακίνητα («freehold») στην περιοχή Κένσινγκτον του Λονδίνου, κοντά στο γνωστό «Harrods», σε τιμή που δεν έχει αποκαλυφθεί. Η συνεργασία στοχεύει στην απόκτηση περαιτέρω ακινήτων και την μεταπώλησή τους μετά από κατάλληλη διαχείριση.

    Η συνεργασία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου κι έγινε θέμα ακόμα σε ΜΜΕ του Μονακό, καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι ο John Christodoulou συνήθως διατηρεί την πλήρη κυριότητα των έργων με τα οποία ασχολείται.

    Η συνεργασία των δύο ανδρών σηματοδοτεί, όχι μόνο μια στρατηγική επένδυση στα ακίνητα, αλλά και ένα κοινό όραμα για περαιτέρω έργο στον τομέα της φιλανθρωπίας και της ενίσχυσης κοινωνικών δράσεων.

    Ποιος είναι ο John Christodoulou

    Γεννημένος το 1965 στη Λευκωσία, ο κυπριακής καταγωγής John Christodoulou είναι δισεκατομμυριούχος κατασκευαστής ακινήτων, ιδιοκτήτης του ομίλου Yianis, μιας ιδιωτικής εταιρείας με σημαντικό χαρτοφυλάκιο κατοικιών, ξενοδοχείων, λιανικής και αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες freeholders στην Αγγλία.

    Σε ηλικία 16 ετών παράτησε το σχολείο και εργάστηκε ως διαμαντιοφόρος, χρησιμοποιώντας τα πρώτα του κέρδη για να αγοράσει το πρώτο του ακίνητο, ένα διαμέρισμα στούντιο στο Λονδίνο.

    Όπως αναφέρουν οι Sunday Times σε σχετικό τους δημοσίευμα, η περιουσία του John Christodoulou τον Μάιο του 2023 υπολογιζόταν στα 2,45 δισεκατομμύρια λίρες, γεγονός που τον κατέταξε στην 74η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Στον όμιλο Yianis ανήκουν μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία Marriott Canary Wharf και Canary Riverside Plaza στην περιοχή του Λονδίνου. Επίσης, ο Christodoulou είναι ο ιδιοκτήτης του Wool House, μιας πρώην βικτωριανής αποθήκης στο Whitechape.

    Έντονη ωστόσο είναι και η φιλανθρωπική του δραστηριότητα, καθώς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος δεδομένου ότι το 1974 σε ηλικία 11 περίπου ετών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένειά του την Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής.

    Το 2016, ο Christodoulou ίδρυσε το Yianis Christodoulou Foundation, με στόχο τη στήριξη τόσο παιδιών από την Κύπρο, όσο και των οικογενειών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση της φτώχειας και την εκπαίδευση. Επιπλέον, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει φιλοξενήσει fundraising events και προβαίνει συνεχώς σε φιλανθρωπικές πράξεις, όπως η δωρεάν φιλοξενία 750 Ουκρανών προσφύγων για ένα χρόνο στο Radisson Blu Hotel στο Liverpool και στο Palace Park Inn in Southend-on-Sea στο Essex.

    Διαβάστε επίσης:
    Αυγέρη: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

    ΕΨΑ: Αυξημένες πωλήσεις το 2023 – Προχωρά σε ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ

    Η Worldline Greece αναδείχθηκε Fintech of the Υear 2024 και τιμήθηκε με συνολικά 6 βραβεία στα Digital Finance Awards



    ΣΧΟΛΙΑ