• Business

    Jeff Bezos: Χάνει 13 δισ. δολ. σε λίγες ώρες από τη βουτιά της μετοχής της Αmazon

    • Bloomberg
    Jeff Bezos, Amazon

    Jeff Bezos, Amazon


    Ο Jeff Bezos είδε 13 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του να εξανεμίζονται όταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Amazon.com απογοήτευσαν τους επενδυτές.

    Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου σημειώνουν βουτιά άνω του 9% κατά την προσυνεδρίαση την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, μετά τις ζημιές που εμφάνισε στο τρίμηνο και την χαμηλότερη αύξηση πωλήσεων από το 2001.

    Εάν οι απώλειες διατηρηθούν, η καθαρή αξία της περιουσία του Bezos θα μειωθεί σε περίπου 155 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Πέρυσι, όταν η μετοχή βρίσκονταν στο υψηλότερο επίπεδο, η περιουσία του ανέρχονταν στα 210 δισ. δολάρια.

    Ο Bezos, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Elon Musk, ήταν ήδη ο τέταρτος μεγαλύτερος χαμένος φέτος, με την περιουσία του να έχει μειωθεί κατά 23 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Η Amazon αντιμετωπίζει υψηλότερο κόστος εργασίας μετά από το μπαράζ προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την άνοδο του πληθωρισμού που μπορεί να συρρικνώσει τις πωλήσεις.

    Η εταιρεία εμφάνισε καθαρή ζημιά 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι κερδών 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Αποκαλυπτικός στη νέα του συνέντευξη-Τι είπε για Elon Musk, Jeff Bezos και Bill Gates



    ΣΧΟΛΙΑ