• Business

    Jack Ma: Πού “κρύβεται” ο δισεκατομμυριούχος της Alibaba;

    • Bloomberg
    Ο Τζακ Μα, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Alibaba

    Ο Τζακ Μα, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Alibaba


    Ο Κινέζος επιχειρηματίας Jack Ma ζει στο Τόκιο εδώ και σχεδόν έξι μήνες, μετά τον πόλεμο που κήρυξε το Πεκίνο στον τεχνολογικό τομέα όπου δραστηριοποιείται, ανέφεραν την Τρίτη οι Financial Times.

    Ο συνιδρυτής της Alibaba Group Holding φεύγει από την Ιαπωνία μόνο για ταξίδια στην ύπαιθρο και για τις τακτικές επισκέψεις του στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν πού βρίσκεται.

    Ο Ma είναι στενός φίλος του Masayoshi Son, ιδρυτή της SoftBank Group που εδρεύει στο Τόκιο και ήταν ο πρώτος επενδυτής της Alibaba.

    Ο ιδρυτής της Alibaba ήταν κάποτε ο πλουσιότερος και ο πιο δημοφιλής από τους ισχυρούς επιχειρηματίες της τεχνολογίας στην Κίνα, όμως αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, αφότου η κριτική του προς την κυβέρνηση τον έβαλε σε μπελάδες με το Πεκίνο. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε ναυάγιο την αρχική δημόσια προσφορά του κολοσσού fintech του επιχειρηματία, Ant Group.

    Ακολούθησε εκτεταμένη καταστολή του ιδιωτικού τομέα στην Κίνα, με στόχο να περιοριστεί η δύναμη των εταιρειών διαδικτύου.

    Έκτοτε, οι σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του αποτελούν θέμα προς συζήτηση.

    Στο Τόκιο, ο Ma συχνάζει σε ελάχιστα private κλαμπ στις κεντρικές συνοικίες Ginza και Marunouchi, σύμφωνα με τους FT.

    Έχει μαζί του στο Τόκιο τον προσωπικό του σεφ και το προσωπικό ασφαλείας του, ενώ έχει γίνει ένας ενθουσιώδης συλλέκτης έργων σύγχρονης τέχνης, αναφέρει η εφημερίδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ant Group: Η Κίνα εξετάζει της αναβίωση της IPO του κολοσσού του δισεκατομμυριούχου Jack Ma

    Alibaba: Πώς εξανεμίστηκαν 344 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού



    ΣΧΟΛΙΑ