• Business

    J. Fredriksen: Αισιόδοξη για την αγορά του ξηρού φορτίου η Golden Ocean

    John Fredriksen ναυτιλία

    John Fredriksen, επικεφαλής Frontline


    Θετικές ενδείξεις για την ανάκαμψη στην αγορά του ξηρού φορτίου βλέπει η ναυτιλιακή Golden Ocean του Νορβηγού John Fredriksen, εκτιμώντας ότι τόσο οι τιμές των bulkers, όσο και οι τιμές ναύλωσης πλοίων ξηρού φορτίου θα κινηθούν ανοδικά στο μέλλον.

    Η Golden Ocean, που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ζημίες που αναμένονταν από τους αναλυτές, εκτιμά πως η άνοδος των τιμών στην αγορά spot αυτό το καλοκαίρι θα οδηγήσει σε αυξημένη δραστηριότητα στην αγορά των μεταχειρισμένων και σε αύξηση των τιμών των πλοίων.

    Επιπλέον, η Golden Ocean επισημαίνει πως μόνο ένα μέρος των παραγγελιών για νεότευκτα πλοία που είχαν ακουστεί στο πρώτο μισό του έτους έχουν υλοποιηθεί, ενώ οι παραγγελίες για το 2019 και το 2020 είναι σε μέτρια επίπεδα.

    Μετά την απορρόφηση σημαντικού αριθμού παραδόσεων τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου αρχίζει να επιβραδύνει”, σημειώνει η Golden Ocean, τονίζοντας: “Οι παραγγελίες ως ποσοστό του παγκόσμιου στόλου πλησιάζουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι νέες παραγγελίες είναι πολύ χαμηλές, και αυτό παρέχει μία κάποια ορατότητα όσον αφορά στην ανάπτυξη του στόλου τα επόμενα χρόνια”.

    Αν και η εταιρεία αναμένει ότι ο ρυθμός των παραγγελιών θα αυξηθεί κάπως σε μία αγορά που θα βελτιώνεται, ένα σημαντικό μέρος των νέων παραγγελιών ίσως αντικαταστήσει παλαιότερο τονάζ που αποσύρεται, ειδικά εν όψει της εφαρμογής των περιβαλλοντικών κανονισμών προς το τέλος της δεκαετίας”, αναφέρει ακόμα η Golden Ocean.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Στα 118 εκατ. δολάρια το τελικό κόστος εξαγοράς των 14 πλοίων της Rickmers Trust

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Επίδοση-ρεκόρ για τη μετοχή της Star Bulk στον Nasdaq

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενισχύει την κερδοφορία της και βολιδοσκοπεί νέα τάνκερ η Petrogress



    ΣΧΟΛΙΑ