• Business

    Ιβάν Σαββίδης: Συζητά με το STAR αλλά δεν τον θέλουν οι Αμερικανοί

    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Σας ενημερώσαμε από την πρώτη στιγμή στο mononews.gr τόσο για τις ισχυρές ενστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας όσον αφορά στην προσπάθεια του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, όσο και για την κάπως πιο διαλλακτική στάση των Αμερικανών σε μία ενδεχόμενη συνεργασία του Ιβάν Σαββίδη με το Star και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, με το όνομα «Βαρδινογιάννης» να κατευνάζει σε μεγάλο βαθμό τις αμερικανικές ανησυχίες.

    Όπως γράφαμε, μάλιστα, το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ιβάν Σαββίδη με την πλευρά Βαρδινογιάννη έχει και τις… ευλογίες του Μαξίμου, που δέχεται αφόρητες πιέσεις από την αμερικανική πρεσβεία, η οποία θεωρεί τον ομογενή επιχειρηματία άνθρωπο του Πούτιν και εκπρόσωπο των ρωσικών συμφερόντων στην Ευρώπη.

    ivan savidis

    Το θέμα όμως είναι: υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μία τέτοια συνεργασία ή είναι όλα αυτά απλώς… ευσεβείς πόθοι; Αυτό που προκύπτει μέχρι στιγμής είναι ότι ναι, μία τέτοια συνεργασία είναι εφικτή, αλλά σίγουρα όχι εύκολη. Είναι άλλωστε γεγονός ότι ο ένας έχει τηλεοπτική άδεια, αλλά δεν έχει κανάλι, ενώ ο άλλος έχει κανάλι (και μάλιστα με πολύ καλές εγκαταστάσεις), αλλά δεν έχει τηλεοπτική άδεια.

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Βαρδινογιάννη έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, αν και διεκόπησαν τις προηγούμενες μέρες λόγω υποχρεώσεων του πρώτου, και ξεκινούν και πάλι εντός της εβδομάδας, και μένει να δούμε αν θα γεφυρωθούν οι διαφορές που υπάρχουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Βαρδινογιάννη ζητά να έχει ισχυρή παρουσία στα διοικητικά του νέου σταθμού που θα προκύψει από μία τυχόν συνεργασία, χωρίς πάντως να απαιτεί την πλειοψηφία των μετοχών. Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν η πλευρά Σαββίδη αντιμετωπίζει θετικά αυτό το αίτημα.

    Εξάλλου, οι αμερικανικές πιέσεις προβληματίζουν και την πλευρά Βαρδινογιάννη, που ξέρει πως αν τελικά προχωρήσει το deal, θα έχει στην… πλάτη της την αμερικανική πρεσβεία, η οποία θα παρακολουθεί στενά το καθετί που συμβαίνει στον νέο τηλεοπτικό σταθμό και θα προβάλλει ενστάσεις κάθε φορά που κάτι δεν της αρέσει. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που… ενθουσιάζει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ πολλοί εκφράζουν και αμφιβολίες για το κατά πόσον ο ίδιος είναι «ζεστός» για την παραμονή του στο τηλεοπτικό τοπίο, με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας κατέθεσε πολύ χαμηλές προσφορές σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

    Γεγονός είναι, πάντως, πως ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν ονόματα στελεχών που θα μπορούσαν να αναλάβουν πόστα στο νέο κανάλι, με τον προσφάτως παραιτηθέντα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη και τον πρώην υπουργό της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη να αναλαμβάνουν πιθανότατα διευθυντικές θέσεις στον σταθμό.

    kostas-arvanitis
    Κώστας Αρβανίτης
    mixelakis
    Γιάννης Μιχελάκης

    Όπως και να ‘χει, οι εξελίξεις στο θέμα θα πρέπει να είναι άμεσες, καθώς στις αρχές του 2017 το νέο κανάλι θα πρέπει να είναι σε θέση να εκπέμψει πρόγραμμα, και αν ο Ιβάν Σαββίδης δεν καταφέρει να συμφωνήσει με κάποιον καναλάρχη είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει να στήσει ένα ολόκληρο κανάλι μόνος του μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kontominas-alafouzos-sizitoun-alla-erotimatiko-ti-tha-ginoun-dimosiografi-tou-alpha/80775

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/evrodikastirio-apistefti-apofasi-gia-zevgari-pou-egine-elegchos/80773

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ